ANNONCE

Lillelund Bech kendte til løgn om krigsfanger

8. februar 2012 11:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lillelund Bech kendte til løgn om krigsfanger
Billede mangler

Den tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) kendte til, at der kunne være givet urigtige oplysninger til Folketinget om krigsfanger i Irak.
Ifølge et notat gav en højtstående officer forkerte oplysninger til Gitte Lillelund Bech om antallet af krigsfanger. Tallet er ifølge notatet, som Politiken har set, ikke 198 krigsfanger, men 500 fanger.
Gitte Lillelund Bech erkender nu, at hun kendte til notatet, men valgte ikke at informere Folketinget om den mulige fejl.
“I sommeren 2010 blev jeg informeret om, at der i forbindelse med Wikileaks-undersøgelsen var fundet et notat, der kunne indikere at der var opgivet forkerte tal til Folketinget. Så blev Forsvarets Auditørkorps pudset på sagen. Der blev valg, og så hørte jeg ikke mere om sagen,” siger Gitte Lillelund Bech til Newspaq.
Hele 13 gange gav Gitte Lillelund Bech og hendes forgænger Søren Gade, begge ministre for Venstre, Folketinget urigtige oplysninger om antallet af krigsfanger.
Gitte Lillelund Bech valgte ikke at oplyse Folketinget om sin viden, men ville i stedet have sagen undersøgt til bunds.
“Jeg slog sådan set alarm med det samme fordi jeg bad auditørerne om at undersøge sagen til bunds. Sådan en sag skal undersøges til bunds, det duer ikke, at jeg som minister giver forkerte oplysninger,” siger den tidligere forsvarsminister.
Hun afviser, at hun begik en fejl i ikke at oplyse Folketinget om notatet.
“Det jeg blev orienteret om, det var, at der var fundet et notat om mulige fejl i tallene. Der synes jeg, at det er vigtigt at få undersøgt sagen, inden jeg giver Folketinget besked,” siger Gitte Lillelund Bech.
Det er angiveligt den højtstående officer, der fik lavet notatet om, så der i stedet for 500 fanger stod 198 fanger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu