Linda Villumsen tilbage i sadlen

6. marts 2013 11:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Linda Villumsen tilbage i sadlen
Billede mangler

Da cykelrytteren og enkeltstartsspecialisten Linda Villumsen sidste sommer blev nummer fire i den olympiske enkeltstart ved OL i London, valgte hun efterfølgende at trække sig fra ydeligere konkurrence i 2012, hvilket blev tolket derhen, at den nu 27-årige danskfødte rytter med new zealandsk pas stoppede karrieren. Men intet kunne være mere forkert.

 

– Jeg havde en vældig god 2012-sæson, men efter den fire år lange forberedelse til OL havde jeg behov for at bruge energien på nogle andre projekter, før jeg vendte tilbage til professionel kvindecykling, siger Linda Villumsen.

Nu er hun imidlertid klar til comeback og den firedobbelte medaljtetager i enkeltstart ved VM har skrevet kontrakt med holdet Wiggle Honda Pro Cycling fra hendes nye hjemland New Zealand.

– Jeg har i mellemtiden holdt træningen ved lige, og min træner Marco Pinotti (fra BMC Racing) har gjort en stor indsats for at skabe et alternativt løbsfrit program, så jeg kan næsten ikke vente, til jeg kan slutte mig til Wiggle Honda-teamet senere i år. Forhåbentlig vil omstillingen tilbage til cykelfeltet gå smertefrit, men jeg har virkelig tiltro til dette hold og til, at både ryttere og folkene omkring holdet har opbygget et godt miljø, som jeg støder til om nogle måneder, siger Linda Villumsen til holdets hjemmeside.

Hun er sluttet på podiet i enkeltstart ved de sidste fire verdensmesterskaber, og Linda Villumsen vil være en af favoritterne til at tage regnbue-trikoten, når næste VM køres i september i Italien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu