Køreskole-kæde får gigantbøde for fusk med undervisningen

26. april 2018 16:23 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Direktøren har fået en fængselsdom - derudover skal både hun og firmaet gribe meget dybt i lommerne.

Lisbeths Køreskole og køreskolens direktør må grave dybt i lommerne.

Retten i Kolding har torsdag afsagt dom i en sag, hvor der er blevet fusket med undervisningen. Hvis man kan kalde den for undervisning – det mente retten nemlig ikke.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Direktøren blev idømt tre måneders betinget fængsel samt en bøde på 150.000 kroner. Direktøren blev frifundet for en påstand om frakendelse af retten til at udøve virksomhed som kørerlærer.

Lisbeths Køreskole får kæmpe-bøde

Køreskolen – Lisbeths Køreskole – blev idømt en bøde på 300.000 kroner.

Domsafsigelsen er en del af en større sag, hvor i alt 35 kørelærere er dømt for at have anvendt IT-baserede undervisningsprogrammer i forbindelse med teoriundervisning på køreskolen uden at overholde kørekortbekendtgørelsens regler.

Selvstudie foran computeren

Det betød, at eleverne i en periode fra februar 2013 til februar 2014 som hovedregel gennemførte teoriundervisningen som selvstudie foran en computer, uden at der var dialog mellem læreren og eleverne på holdet.

Direktøren blev dømt for selv at have overtrådt reglerne om it-baseret undervisning og for, at der ikke var brugt den tid, der efter reglerne skulle bruges på teoriundervisningen. Direktøren blev også dømt for at have medvirket til kørerlærernes overtrædelser af reglerne ved at være den, der har stået for konceptet og dets gennemførelse i køreskolen, fortæller anklager ved Sydøstjyllands Politi, Lone Petri Kristensen.

Fakta

Lisbeths Køreskole

Lisbeths Køreskole har afdelinger i:

 • Esbjerg
 • Fredericia
 • Haderslev
 • Herning
 • Horsens
 • Kolding
 • Odense
 • Svendborg
 • Vejen
 • Vejle
 • Aabenraa
 • Aarhus

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få kontakt til direktøren i Lisbeths Køreskole.

– Men jeg kan ikke se en fare ved det. Jeg kan kun se, at de elever vi har ved pc’en, de kan rigtig meget. Måske mere end ved mundtlig undervisning. Der er ikke noget, der kan være så søvndyssende som mundtlig undervisning, har hun tidligere udtalt til jv.dk.

– De køreelever, som har fået deres kørekort efter undervisning hos Lisbeths Køreskole, er lige så gode som alle andre køreelever. Mindst, siger hun i samme interview.

Flere overtrædelser

Lisbeths Køreskole blev dømt for at have overtrådt straffelovens § 163 og § 175 ved at have afgivet urigtige oplysninger om, at reglerne var overholdt.

Retten lagde ved sin afgørelse af straffens størrelse vægt på karakteren og omfanget af kriminaliteten, at den blev begået systematisk over en længere periode, samt antallet af kørelærere og køreelever, der har været berørt. I formildende retning lagde retten vægt på den tid, der er gået siden gerningsperioden, og på at køreskolen ændrede sit koncept, da politiet begyndte at efterforske sagen.

Dommen er afsagt uden at der blev holdt et retsmøde i den anledning, og derfor er det ikke afklaret, om dommen ankes, slutter pressemeddelelsen.

Det har Newsbreak.dk altså heller ikke kunnet få svar på.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu