Lise Egholm: Lærerne dør ikke af at undervise mere

8. marts 2013 00:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lise Egholm: Lærerne dør ikke af at undervise mere
Billede mangler

»De rigtigt dygtige lærere, de dør ikke af at undervise tre lektioner mere om ugen.«

 

Sådan lød det fra den farverige og landskendte tidligere skoleleder Lise Egholm i Debatten på DR2 torsdag aften.

Hun er netop gået på pension efter 18 år som leder på Rådmandsgades Skole på Nørrebro i København, men det får hende ikke til at holde sig ude af debatten.

»Nogle af lærerne vil være glade for det. For de er blevet lærere, fordi de godt kan lide at undervise. For det er fedt at være lærer. Og det er sjovt. Og du må aldrig advare nogen imod det. Det er verdens vigtigste og vidunderligste arbejde,« sagde Egholm til sin meddebattør, formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen, som tirsdag udtalte, at han ikke vil kunne »anbefale unge mennesker at uddanne sig til folkeskolelærere«, hvis Kommunernes Landsforening (KL) får gennemtrumfet en normalisering af lærernes arbejdstid.

For at imødekomme regeringen og KLs krav vil Anders Bondo Christensen gøre elevernes skoledage mere sammenhængende ved at droppe lektioner og i stedet lade lærerne undervise i flere sammenhængende timer ad gangen.

»Ved at tænke skolen som et sammenhængende forløb, hvor jeg for eksempel i min matematik har tre eller fem timer i sammenhæng med eleverne, så kan jeg faktisk levere mere undervisning,« sagde lærerformanden i Debatten.

Men det forslag giver Lise Egholm ikke meget for.

»Jeg er for folkeskolen, og jeg er for lærerne, men jeg er altså også for børnene. Og de der fem timer i træk, det er fandeme ikke for børnene. Undskyld mig. Så den er i hvert fald dødfødt. Ikke fem timer i træk, ellers falder alle børnene fra,« lød det fra Egholm.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu