Live-blog fra retssalen – Se og Hør-sagen

25. august 2016 10:10 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Retssagen mod Se og Hør-ansatte starter i dag i retten i Glostrup.

Live-blog fra retssalen - Se og Hør-sagen
Tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, er blandt de tiltalte i Se og Hør-sagen, hvor to tidligere ansatte torsdag vil tilstå deres roller i skandalesagen. Foto: Linda Kastrup/Scanpix

 Torsdag starter første del af Se og Hør-sagen ved Retten i Glostrup, hvor ugebladets ejer, Aller Media, og to af de otte tiltalte vil tilstå deres roller i sagen.Her kan du læse om forløbet:

* April 2014 udkom romanen “Livet, det forbandede” af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, hvori han beskriver, hvordan en såkaldt tys-tys-kilde fodrede ugebladet med oplysninger om kendte på baggrund af deres brug af kreditkort.

* Nets ligger i Ballerup, så Københavns Vestegns Politi gik ind i sagen. Efterforskningen afdækkede ifølge politiet, at tys-tys-kilden som ansat ved Nets’ underleverandør IBM havde misbrugt kollegers adgangskoder til at følge med i mindst 163 kendissers brug af kreditkort.

* Oplysninger om 135 af kendisserne solgte han fra maj 2008 til 2012 løbende til Se og Hør, hvilket han ifølge anklagemyndigheden tjente mindst 430.000 kroner på.

Her er de tiltalte, og deres påståede roller:

Aller Media A/S

* Ansvarlig for sagen som ejer og udgiver af Se & Hør.

Tys-tys-kilden

* Systemoperatør som via sit arbejde i PBS og IBM fra 2008 til 2012 skaffede oplysninger om 163 offentligt kendte personer. Han leverede oplysninger om 135 af de kendte til Se og Hør og modtog 430.000 kroner.

Henrik Qvortrup:

* Chefredaktøren som i 2008 indgik aftale med tys-tys-kilden om, at denne fremover systematisk skulle komme med informationer om de kendtes brug af kreditkort.

Ken B. Rasmussen:

* Journalist, der havde direkte kontakt med tys-tys-kilden.

Kasper Kopping:

* Journalist, der havde direkte kontakt med tys-tys-kilden.

Kim Bretov:

* Redaktionssekretær, der videreformidlede oplysninger fra Rasmussen og Kopping til andre journalister på ugebladet.

Per Ingdal:

* Lod som konstitueret chefredaktør i 2009 samarbejdet med tys-tys-kilden fortsætte.

Kim Henningsen:

* Lod som chefredaktør samarbejdet med tys-tys-kilden fortsætte frem til 2012.

Lise Bondesen:

* Redaktionssekretær og senere nyhedschef, der videreformidlede oplysninger fra Rasmussen og Kopping til andre journalister på ugebladet.

Kilde: anklageskrifter fra Københavns Vestegns Politi.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu