Liverpool-kamp mistænkt for fusk

4. februar 2013 21:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Liverpool-kamp mistænkt for fusk
Billede mangler

Liverpools Champions League-kamp mod ungarske Debrecen i 2009 er mistænkt for at være udsat for matchfixing i den store europæiske matchfixing-skandale. Det skriver Ekstra Bladets hjemmeside.

 

Chefen for EUs politi-samarbejde (EUROPOL), Rob Wainwright, sagde tidligere mandag, at der blandt de flere hundrede kampe, der er mistænkt for at være fixet, er to kampe i Champions League. Den ene af dem blev spillet i England, sagde Rob Wainwright.

Ekstra Bladet mener at vide, at den mistænkte kamp er Champions League-opgøret mellem Liverpool og Debrecen i 2009/10-sæsonen.

Liverpool kan ikke bebrejdes noget i den forbindelse. Den mistænkte er Debrecens målmand, montenegrineren Vukasin Radomir Poleksic.

Han skulle være betalt for at lade mål gå ind, således at der kunne blive scoret mere end 2,5 mål i kampen. Det er et væddemål, som er forholdsvis populært blandt matchfixere i stedet for at holde spillere ansvarlige for et bestemt resultat, for det kan i sagens natur være noget vanskeligt.

Men Liverpool var ikke særligt skydelystne denne september-aften på Anfield, så opgøret sluttede kun med en 1-0 sejr til hjemmeholdet. 

Målet faldt i første halvlegs tillægstid, hvor den nuværende Chelsea-spiller, Fernando Torres, vred sig løs af sin markør. Spanieren skød på mål, Poleksic parerede, hvorefter bolden røg lige ud til hollænderen Dirk Kuyt, der sendte riposten i mål.

Poleksic’ indsats var ikke specielt imponerende, men der var ikke tale om et mistænkeligt kæmpe-drop.

Uheldigvis for matchfixerne stillede Liverpool sig tilfredse med den spinkle føring, og Debrecen – der sluttede puljen med nul point for seks kampe – var ikke i stand til at true Liverpools mål.

Den anden Champions League-kamp, der er mistænkt for matchfixing, involverer også Debrecen, som hjemme tabte 3-4 til Fiorentina. Her havde matchfixerne heldet med sig, for væddemålet var igen over 2,5 mål, og allerede ved pausen stod det 2-4.

Liverpools danske spiller, Daniel Agger, var i øvrigt ikke med i kampen mod Debrecen. Det var i en af de perioder, hvor landsholdsspilleren var skadet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu