Liverpool ydmygede Laudrup og co.

17. februar 2013 17:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Liverpool ydmygede Laudrup og co.
Arkivfoto.

Michael Laudrup havde for første gang fået selskab på bænken af hans nye assistent Morten Wieghorst, da Swansea gæstede Anfield Road, men det blev langt fra den debut, de to danskere kunne ønske. Swansea var fuldstændig chanceløse i en ren Liverpool-opvisning, der endte med sejr på 5-0 til hjemmeholdet.

Laudrup havde sparet flere spillere frem mod finalen i Capital One-cuppen mod Bradford næste weekend, og således var både Ashley Williams, Angel Rangel, Nathan Dyer og topscorer Michu at finde på bænken.

Det var derfor også helt som forventet Liverpool, der kom bedst fra start og lagde i starten af kampen et hårdt pres på Swanseas forsvar, mens Laudrups tropper mest bed fra sig på enkelte kontramuligheder. Det blev da også til flere muligheder til hjemmeholdet, hvor især Luis Suarez sværmede om Swansea-målet og var en konstant trussel mod forsvaret.

Efter godt en halv times spil blev det så til en Liverpool-føring, ad dommer Howard Webb dømte straffespark, efter Swanseas Keny Agustien lidt klodset hægtede Luis Suarez på baglinjen. Steven Gerrard tog sig af straffesparket, som Swanseas målmand Michel Vorm var meget tæt på at nå ned til, men Gerrards hårde skud sikrede Liverpool føringen.

Føringen fik ikke Liverpool til at skrue ned for tempoet og det blev da også til flere chancer inden pausen, mens Swansea lignede et hold, der kun havde tankerne på næste weekends historiske finale.

De tanker havde de tydeligvis ikke smidt i løbet af pausen. Efter bare tyve sekunder af anden halvleg gled Philippe Coutinho let gennem Swanseas forsvar og øgede føringen til 2-0.

Og herfra gik det helt galt for Laudrups tropper. Fire minutter efter blev det til 3-0, efter et flot Liverpool-opspil, hvor bolden til sidst endte hos Luis Enrique, der sikkert sendte bolden i mål og efter 55 minutter kunne Suarez meget nemt, uden modstand fra et passivt Swansea-forsvar, bringe hjemmeholdet på 4-0.

Swansea var på dette tidspunkt gået helt i opløsning, mens Liverpool kørte ufortrødent på, og efter 70 minutter blev ydmygelsen total, da Liverpool fik endnu et straffespark som Daniel Sturridge scorede sikkert på til slutresultatet 5-0.

Med sejren går Liverpool forbi Swansea i tabellen, hvor de overtager walisernes 7. plads Premier League, mens Laudrup og Wieghorst har lidt at forbedre inden næste weekends finale på Wembley, hvor Swansea skal forsøge at hente klubbens første trofæ nogensinde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu