ANNONCE

Livsfare: 12-årig indlagt med respirator

23. marts 2020 11:35 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En 12-årig amerikansk pige er indlagt med en respirator på amerikansk hospital.

Livsfare: 12-årig indlagt med respirator
Respiratorer er livsnødvendige i disse dage. Foto: Scanpix

Verden over kæmper forskere og professorer en kamp for at blive klogere på coronavirus og sygdommen covid-19. En af de ting, der tidligt i forløbet blev meldt ud, var, at børn ikke smittes i lige så høj grad som voksne – og derfor ikke spreder smitten videre.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det underbygges til dels af de officielle statisikker over smittede, der har en klar overvægt af mænd i alderen 40 til 49 år. Noget tyder dog på, at børn i langt højere grad faktisk bliver at betragte som smittebærere af virus.

– Der har været en debat om, hvorvidt børn kan være smittespredere eller ej, men der er nye data fra Kina, der antyder, at der er mere infektion i børnene, end vi tidligere har fokuseret på, siger professor i virologi Allan Randrup Thomsen fra Københavns Universitet til Berlingske.

12-årig kæmper for livet

I Danmark er under 100 af de aktuelle smittetilfælde børn og unge. I alt er 1450 mandag 23. marts bekræftet smittet. Samtidig er 232 smittede så syge, at de er indlagt. De 40 er i respirator, fremgår det af seneste tal fra søndag.

På et hospital i Atlanta er en 12-årig pige også indlagt i respirator, og hun kæmper for at overleve, skriver CNN. Pigens fætter Justin Anthony fortæller, at der ikke er nogen mistanke om, hvordan den 12-årige pige skal være blevet smittet.

Hun blev testet positiv fredag aften. Søndag var hun indlagt og i respirator, og hendes tilstand er stabil. Hospitalet vil ikke udtale sig om patienten, men dog bekræfte, at en patient er indlagt og smittet med coronavirus.

– Patienten er i isolation, og vi tager nødvendige forholdsregler, siger hospitalets talskvinde Jessica Pope til CNN.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu