ANNONCE

Livvagter skal stadig passe på Pia

8. august 2012 11:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Livvagter skal stadig passe på Pia
Billede mangler

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard vil fortsat have brug for livvagter, selvom hun stopper som formand for partiet. Det vurderer Hans Jørgen Bonnichsen, der er tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET).
– Jeg er overbevist om, at så længe hun sidder i folketinget, så vil hun også have livvagtsbeskyttelse, siger han.
Pia Kjærsgaard har haft politibeskyttelse af PET i flere år, som følge af bladt andet trusler og overfald fra autonome. Og behovet for politibeskyttelse ændrer sig ikke, når hun ikke længere er partiformand, siger den tidligere PET-chef.
– Det er ikke formandskabet, som har udløst livvagtsbeskyttelsen, det er mere de trusler og de ting, som Pia Kjærsgaard har været udsat for som folketingsmedlem, siger han.
– Hun er som folkevalgt repræsentant for demokratiet. Og hvis man kan sige noget om PETs opgave, så er det nemlig en beskyttelse af demokratiet og de demokratiske rettigheder, siger Hans Jørgen Bonnichsen.
Pia Kjærsgaard har aldrig lagt skjul på, at hun ikke har været særlig glad for politibeskyttelsen 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Og det forstå den tidligere PET-chef ganske udmærket.
– Det må være ulideligt. Det må være en ganske voldsom intimidering af privatsfæren, og en belastning uden lige, det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at de pågældende mennesker synes, siger han.
Den dag Pia Kjærsgaard stopper i folketinget, vil hun derimod formentlig ikke længere kunne få livvagtsbeskyttelse eller for den sags skyld have brug for det, mener han.
– Det kræver en aktuel trusselsvurdering på det tidspunkt, men efter min opfattelse, så indtræder hun som almindelig borger i det øjeblik hun ikke længere er i folketinget, siger han.
– Det vil sige, at man har krav på, at politiet tager sig af det, hvis man bliver truet, men behøver ikke være ensbetydende med, at man får livvagtsbeskyttelse, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu