LO hylder »værdifuld balance« i vækstplan

26. februar 2013 12:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LO hylder »værdifuld balance« i vækstplan
Billede mangler

Regeringen er kommet hele vejen rundt og opfylder – stort set – alle de ønsker, som paraplyorganisationen LO havde til konkurrenceevnepakken Vækstplan DK, som blev præsenteret tirsdag.

 

»Det er tilfredsstillende. Vi har jo efterlyst initiativer, der kan øge beskæftigelsen på både kort, mellemlang og lang sigt, og det synes jeg, at man rammer her,« siger LO-formand Harald Børsting til Berlingske Nyhedsbureau.

Han pointerer, at der er en tilpas balance med hensyn til finansieringen af Vækstplan DK.

»Der vil stadig plads til en vækst i den offentlige sektor, så der efter regeringens skøn kan komme 10.000 flere fuldtidsstillinger i den offentlige sektor frem til 2020. Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at man skaber vækst både i den private og i den offentlige sektor. Jeg synes, at den balance er overordentlig værdifuld,« siger Harald Børsting.

LO-formanden vurderer, at især boligjobordningen, de øgede offentlige investeringer og den øgede anvendelse af midler fra Landsbyggefonden med øjeblikkelig virkning vil skaffe nogle af de 150.000 job, som Vækstplan DK skal skabe frem mod 2020.

»På den meget lange bane vil den sænkede selskabsskat og betydningen af, at arbejdsstyrken uddannes noget mere, også få en positiv effekt på konkurrenceevnen,« siger Harald Børsting.

Han understreger, at LO overordnet er meget tilfreds med udspillet fra regeringen, men formanden savner en enkelt ting.

»Det kunne have været fornuftigt at se på nogle af de afgifter, der giver problemer i forhold til grænsehandlen.«

Regeringens konkurrenceevnepakke indeholder investeringer for ti milliarder kroner i 2014 stigende til 15 milliarder kroner i 2020.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu