LO og 3F i reform-angreb på regeringen

8. juli 2012 11:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
LO og 3F i reform-angreb på regeringen
Billede mangler

Behovet for at få skabt flere job til de arbejdsløse er så stort, at regeringen i efteråret bør have fuld fokus på at skabe arbejdspladser frem for langsigtede reformer af kontanthjælpen og SU’en, der øger arbejdsudbuddet.

 
Sådan lyder meldingen til regeringen fra den faglige hovedorganisation LO og Danmarks største fagforening 3F efter de kuldsejlede trepartsforhandlinger. Fagbevægelsen frygter, at regeringen løser Danmarks problemer i den forkerte rækkefølge, skriver Berlingske.
– Øget arbejdsudbud er ikke et påtrængende problem. Derfor bør regeringen geare ned på de reformer, der handler om at langtidssikre økonomien. Reformer af kontanthjælp og SU er ikke nødvendigvis noget, man skal løse i år, siger LO-formand Harald Børsting til avisen.
Han opfordrer derfor regeringen til i stedet at koncentrere sig om at skabe job, vækst og uddannelse.
– Overskriften for efteråret bør være, at nu går vi i gang med de reformer, befolkningen åbenlyst kan se, at der er brug for. Der skal skabes job og praktikpladser. Man skal huske at tage tingene i den rigtige rækkefølge, og det har regeringen glemt, siger Børsting til Berlingske.
Frem mod 2020 er der i følge regeringen brug for at øge arbejdsudbuddet, fordi mange danskere er på vej mod pension.
Skattereformen forventes at øge arbejdsudbuddet med 14.600 personer, men regeringen planlægger reformer af blandt andet kontanthjælp, aktivering og uddannelse for at øge beskæftigelsen med 23.000 personer i 2020.
Og derfor er der ikke behov for at skrue ned for reformtempoet, fastslår fungerende politisk ordfører John Dyrby Paulsen (S) over for avisen og afviser samtidig, at der er en modsætning mellem reformerne og at skabe flere job.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu