LO-praksispiloter under beskydning fra Djøf

4. juni 2012 17:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
LO-praksispiloter under beskydning fra Djøf
Billede mangler

En tilskudsordning for faglærte på jagt efter deres første job løser ikke virksomhedernes behov for innovation og vækst.
Derfor rammer LO’s forslag om praksispiloter helt uden for skiven, lyder det fra akademikerorganisationen Djøf, hvis medlemmer har succes med at blive ansat i løntilskud på den såkaldte ‘videnpilotordning’.
– Det virker ikke særlig klogt at kopiere videnpilotordningen, som jo er en vækstordning, der er rettet mod små og mellemstore virksomheder, som ikke har højtuddannede ansat i forvejen. Faglærte og ufaglærte bidrager jo ikke i sig selv til vækst, så jeg synes det lyder noget fortænkt, siger arbejdsmarkedspolitisk chef Lars Munck.
Forud for trepartsforhandlingerne i dag løftede LO i dag sløret for ønsket om en tilskudsordning med titlen ‘praksispiloter’, der skal bane vejen for at unge faglærte og ufaglærte kommer i deres første job.
Hvor omkring 500 nyuddannede akademikere via videnpilot-ordningen har været ude i små og melllemstore virksomheder, som selv har efterspurgt dem til markedsorienterede projekter, mener LO, at deres medlemmer skal have en lignende ordning.
– Jeg har respekt for, at LO gør alt muligt for at få deres unge i arbejde. Men der findes jo alle mulige andre ordninger, som de bare kan bruge. For eksempel private løntilskud, som jo også gælder faglærte. Dem kan LO jo bare booste noget mere, siger Lars Munck.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu