LO vender Thornings økonomiske politik ryggen

8. februar 2013 06:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LO vender Thornings økonomiske politik ryggen
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Foto: Facebook.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har ingen opbakning til sin økonomiske kurs i LOs bagland. Det viser en undersøgelse, som Radio24syv har gennemført blandt LOs lokalformænd. I alt har 22 ud af 39 formænd svaret.

 

Især vender de lokale fagforeningsledere sig imod det, de opfatter som den socialdemokratisk ledede regerings ensidige fokus på vækst i den private sektor. 95 procent af LO-lokalformændene ønsker flere offentlige investeringer for at skabe jobs, hvorimod kun 25 procent peger på, at lettelser for erhvervslivet kan være vejen frem til nye jobs.

Hele 40 procent ønsker, at regeringen ruller dagpengeforringelserne tilbage.

Dermed tegner det til, at det største regeringsparti, Socialdemokratiet, atter er på konfrontationskurs med fagbevægelsen, når regeringen om kort tid fremlægger sin job- og vækstplan.

Den ventes nemlig at lægge vægten på lettelser til erhvervslivet i stedet for traditionel offentlig jobskabelse gennem større offentlige udgifter til blandt andet byggeri.

Hvor LO-formændene gerne ser dagpengereglerne lempet igen, har den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen for nylig slået fast, at det kan man godt glemme. Forringelserne fra fire til to år står ikke til at ændre.

Én af de adspurgte lokale LO-formænd siger: »Regeringen – ja, hele Folketinget – bør blive enige om at jobrotation og løntilskudsjob giver optjening af dagpenge. Jobrotation giver uddannelsesløft- efteruddannelsesløft, samtidig med at vi holder gang i ledige kollegaer.«

En anden tilføjer: »At forlænge dagpengeperioden vil give tryghed og dermed vækst. Vækst vil betyde flere jobs og færre ledige. Derved vil det være omkostningsneutralt at forlænge dagpengeperioden.«

Samtidig vender LOs lokale formænd sig mod den udlægning, at trepartsforhandlingerne faldt til jorden, fordi LO svigtede.

»Det er efter min opfattelse ikke gået op for regeringen, hvilke muligheder et samarbejde med fagbevægelsen kan indebære – klodsen er jo de Radikale – det er forklaringen på, at verden ser ud, som den gør.«

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har blandt andet afvist flere offentlige investeringer med, at det vil øge statens underskud og dermed øge risikoen for, at regeringen får en reprimande fra EU, – en såkaldt EU-henstilling.

Det giver LOs bagland ikke noget for. Næsten alle – 91 procent – siger, at de er uenige med regeringen i, at det er et problem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu