Lockout sætter fusionsplaner mellem FTF og LO på standby

16. april 2013 22:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lockout sætter fusionsplaner mellem FTF og LO på standby
Billede mangler

Stærke kræfter arbejder på at samle LO og skolelærernes hovedorganisation (FTF) i én ny, stærk hovedorganisation. Men uenighed under lærerkonflikten sender FTFs interesse for en fælles adresse med LO ned på frysepunktet, skriver Ugebrevet A4.

 

Forholdet mellem de privatansatte i LO og FTF er især kølnet gevaldigt efter en hidsig debat mellem flere fagforeningsledere om, hvorvidt den danske model er fulgt under lærerlockouten eller ej.

FOA-formand Dennis Kristensen har raset over kommunernes og regeringens fremgangsmåde, som han kalder et angreb på den danske forhandlingsmodel. Omvendt mener formand for Dansk Metal, Claus Jensen, at »grønspættebogen for den danske model er blevet fulgt til punkt og prikke« under konflikten.

Diskussionen har ifølge formand for FTF, Bente Sorgenfrey, skabt så stor irritation blandt offentligt ansattes forbund, at planerne om et tættere samarbejde med LO er sat på pause.

»Vi ser ikke nogen fusion mellem FTF og LO lige rundt om hjørnet. Slet ikke når forbund under LO her under lærerkonflikten melder så bastant ud, at der ikke sker brud på den danske model. Den slags bliver bemærket i min del af familien (af fagforbund, red.), hvor man hellere havde set en støtteudtalelse,« siger Bente Sorgenfrey til Ugebrevet A4.

LOs formand, Harald Børsting, er ked af den ophidsede debat.

»Det er altid en god idé at evaluere et forløb vedrørende en ny overenskomst, men af hensyn til kvaliteten af evalueringen er det en god idé at vente med at foretage den, indtil man er på den anden side af konflikten. Tit og ofte vil en vurdering, som er alt for tæt på en meget anstrengt og konfliktfyldt situation, præge ens evne til at vurdere tingene klart,« siger Harald Børsting ifølge Ugebrevet A4.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu