ANNONCE

Løbende betjent hiver mand af motorcykel

16. oktober 2020 22:51 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Så haglede det ned med sigtelser.

Løbende betjent hiver mand af motorcykel
Det blev til en lang række sigtelser til en 19-årig mand, der flere gange stak af fra politiet. Foto: Colourbox.

Flere gange satte politiet efter en motorcyklist, der i sidste ende måtte opgive.

Forinden gik det dog noget dramatisk for sig.

Det skriver Nordjyllands Politi i sin døgnrapport.

En patruljevogn runderede Brønderslev torsdag den 15. oktober ved 03-tiden, da betjentene i vognen lagde mærke til en meget støjende motorcykel.

Borgere på gaden havde tidligere på natten fortalt betjentene, at en aldeles larmende motorcykel generede nabolaget. Og betjentene kunne nu se, at motorcyklen blev ført med væsentlig højere hastighed end hastighedsgrænsen på 50 kilometer i timen i byen.

Derudover havde motorcyklen tydelige fejl og mangler: baglygten var defekt, en nummerplade var ikke påsat, og motorcyklen havde ikke monteret et udstødningssystem – årsagen til den ekstreme larm.

Politiet forsøgte at stoppe motorcyklisten ved at give tegn til, at vedkommende skulle standse. Selvom betjentene fik øjenkontakt med motorcyklisten, gassede han kraftigt op og forsøgte at køre fra dem.

Da motorcyklisten tydeligvis kørte hasarderet til stor fare for både trafikanter og sig selv – og siden vejene var tomme givet tidspunktet på natten – satte patruljen efter ham.

Afsløret af manglende udstødning

Ved 04-tiden befandt patruljevognen sig i krydset mellem Stadevej og Jerslevvej, omkring afkørsel 6 fra E-39. Betjentene bemærkede endnu en gang, at motorcyklen nærmede sig – den tordnende larm fra det manglende udstødningsrør afslørede ham.

Politiet vurderede, at manden måtte have et ærinde øst for Brønderslev – og at vedkommende i så fald var nødt til at passere krydset mellem Sillebakkevej og Skagensvej.

Her traf patruljevognen igen motorcyklisten, som de endnu en gang eftersatte; han kørte tydeligvis med stor fare for sig selv og andre i trafikken, og det skulle stoppes.

Det lykkedes at følge efter motorcyklisten frem til en blindgyde. Manden bremsede kraftigt op og forsøgte at vende omkring. På dette tidspunkt var motorcyklen helt nede i hastighed. Den ene af betjentene tog chancen – han forlod patruljevognen og satte efter manden.

Pågrebet, sigtet og anholdt

Betjenten pågreb her føreren, men motorcyklisten gav gas og ville igen stikke af. Denne gang lykkedes det ham dog ikke; betjentens jerngreb holdt ham tilbage, hvorfor han faldt af motorcyklen.

Motorcyklisten viste sig at være en 19-årig mand. En visitation afslørede, at den unge mand havde 1,26 gram hash og 1,76 gram amfetamin på sig.

Derudover foretog patruljen en narkometertest, der viste, at manden tilsyneladende var påvirket af cannabis.

Klokken 04.43 sigtede politiet ham for kørselsforløbet; blandt andet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, kørsel på fortov og cykelsti, fejl og mangler ved motorcyklen, narkokørsel på uindregistreret motorcykel uden lovpligtig forsikring og uden førerret samt brud på lov om euforiserende stoffer.

Motorcyklen blev omgående konfiskeret, og den sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu