Løkke: Mærsk-stjernen gav et stik i hjertet

16. april 2012 17:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Løkke: Mærsk-stjernen gav et stik i hjertet
Billede mangler

Danmark har i dag mistet en af de største erhvervsmænd gennem tiderne.

 

Mærsk Mc-Kinney Møller har derfor også betydet ufattelig meget for det danske samfund og danskerne, mener tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen.
“Jeg har altid følt mig lidt stolt over at være dansk, når jeg i uvejsomt terræn i et fremmed land pludselig har set en Mærsk-container. Og med mig, mange andre. Hvem er ikke stødt på et af de store Mærsk-skibe ude i verden? Og hvem har ikke lagt mærke til Operaen, Amaliehaven foran Amalienborg, gymnasiet i Slesvig eller de andre donationer fra mæcenen Møller, der har gjort Danmark rigere – ikke bare materielt, men også kulturelt,” siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.
På grund af erhvervsmanden store betydning bliver hans dødfald også mødt med sorg af den forhenværende førstemand i Danmark.
“Mærsk Mc-Kinney Møller har leveret en helt enestående indsats, og derfor er det en sorgens dag. Vi tager afsked med en visionær og dygtig erhvervsmand – måske den største Danmark har kendt – som nød den respekt, som kun de allerstørste kan opnå, og som fortjener tak fra alle for den indsats, han leverede. Æret være hans minde,” siger Venstres formand.
Mærsk Mc-Kinney Møller blev 98 år gammel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu