ANNONCE

Løkke nægter at opgive formandspost uden valg

27. august 2019 17:23 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Nyheden kommer efter, at flere har opfordret formanden for Venstre til at trække sig.

Løkke nægter at opgive formandspost uden valg
Region Midtjylland har offentligt opfordret Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen til at trække sig fra deres poster som formand og næstformand i Venstre. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Venstre i Region Midtjylland opfordrer nu offentligt Venstres formandskab – formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen – til at trække sig fra deres poster.

Det skriver Avisen Danmark og TV Midtvest. Meldingen fra den magtfulde region, der er del af Kristian Jensens bagland, kommer efter et møde mandag i Pårup.

– Der har været alt for meget turbulens i Venstre. Vi synes, at det er nu, der skal ryddes op. Der er fire år til næste valg.

– Det handler ikke om, at vi ikke er tilfredse med det nuværende formandskab, for de har gjort et fantastisk stykke arbejde på alle fronter.

– Men på et tidspunkt må der være nogle voksne i lokalet, der siger, at nu skal der ryddes op, siger formanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, til TV Midtvest.

Den opfordring møder dog modstand hos hovedpersonen selv, Lars Løkke Rasmussen.

– Jeg synes, det er en forkert og forhastet beslutning, som jeg ikke deler, og derfor vil jeg fortsat søge opbakning hos de 850 delegerede, der er ved Venstres landsmøde, siger Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

Måneder med uro

Den åbne opfordring kommer efter flere måneders uro i Venstre om ledelsen, ikke mindst om hvem der skal erstatte Lars Løkke Rasmussen.

I de seneste dage har der været møder i de fleste af Venstres regioner om emnet og om opbakningen til ledelsen. Ingen af disse har dog offentligt sagt, om de kom frem til at støtte ledelsen.

Det har Region Midtjylland altså nu gjort efter et møde mandag aften.

– Af hensyn til Venstres fremtid, troværdighed og stabilitet opfordrer vi formandskabet til, at de trækker sig kollektivt, lyder det blandt andet i udtalelsen.

Kontaktede Lars og Kristian

Regionen kontaktede både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen og gav dem et døgn, inden de offentliggjorde opfordringen.

Den sene udmelding begrundes med, at man i Venstre-baglandet har villet give Løkke og Jensen tid til eventuelt selv at trække sig fra posterne.

Det er rent formelt de delegerede på et landsmøde, der stemmer om, hvem der skal lede partiet.

Artiklen fortsætter under videoen 

Jens Nicolai Vejlgaard siger til TV Midtvest, at man ikke vil pege på en alternativ kandidat til posten som formand for Venstre.

– Det må landsmødet bestemme. Det er alt for tidligt at tage navne frem. Der er 35.000 medlemmer af Venstre, så mon ikke, at vi finder en enkelt, der kan bruges. Det tror jeg, siger han til tv-kanalen.

Han er dog ikke i tvivl om, at der skal ske noget hurtigt på formandsposten.

– Den røde regering boltrer sig som en fisk i vandet – vi skal i gang med at være reel opposition, og den eneste måde, vi kan nå derhen, er ved at få ryddet op, få stabilitet og se fremad, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu