Løkke og Thorning i EM-fejde

10. maj 2012 20:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Løkke og Thorning i EM-fejde
Billede mangler

Den danske regering deltager ved fodbold-EM i Ukraine, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt trods kritik

 
Den danske regering sender kulturminister Uffe Elbæk (R) til fodbold-EM i Ukraine for at støtte landsholdet. Danmark boykotter ikke EM politisk.
Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt efter torsdagens møde i Udenrigspolitisk Nævn.
Her opfordrede hendes forgænger Lars Løkke Rasmussen (V) og forhenværende udenrigsminister Per Stig Møller (K) hende ellers til boykot.
– Jeg kan forstå, at Venstre nu – efter megen debat med sig selv – har besluttet, at det er en god idé at boykotte EM. Vi har som udgangspunkt den holdning, at man skal være meget varsom med at blande politik og sport sammen, siger Helle Thorning-Schmidt.
– Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at bakke op om det danske landshold. Derfor har vi den holdning, at kulturministeren planlægger at deltage i EM, men at vi løbende op til EM vil kigge på det og drøfte det med relevante, andre EU-lande, siger statsministeren.
Det er Ukraines behandling af den tidligere premierminister Julia Timosjenko, som er idømt en fængselsdom på syv år for magtmisbrug, der har rejst debatten om en boykot af slutrunden, som Ukraine og nabolandet Polen i fællesskab er værter for.
EU-Kommissionen deltager ikke ved EM, og flere andre politikere, blandt andet fra Tyskland, har også bebudet, at de bliver væk fra kampene i Ukraine.
I nævnet anbefalede Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, en “konditionel (betinget) politisk boykot”.
– Altså et klart signal til regimet i Ukraine om, at – medmindre der er mærkbare fremskridt – er der ingen politisk deltagelse på højt niveau i Danmark, siger Løkke.
Han støttes af tidligere udenrigsminister Per Stig Møller, som henviser til, at Timosjenko hidtil har haft meget svært ved at få behandling for de rygsmerter, der har plaget hende efter en diskusprolaps.
– Det er galt, at regeringen ikke handler. Den vrider hænder. Julia (Timosjenko) havde ikke fået en tysk læge, hvis ikke (Angela) Merkel, (José Manuel) Barroso og (Herman Van) Rompuy ikke havde sagt: Vi udebliver, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu