Loft: Ingen sag optog Troels Lund mere end Thornings

4. april 2013 13:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Loft: Ingen sag optog Troels Lund mere end Thornings
Billede mangler

Analysen fra tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) var klar og ikke uden fryd i dagene efter, at BT 23. juni 2010 skrev, at Stephen Kinnock – ægtefælle til Helle Thorning-Schmidt (S) – ikke betalte skat i Danmark, men ifølge flere skatteeksperter burde gøre det.

 

Det har Peter Loft, ministerens tidligere departementschef, netop forklaret skattesagskommissionen, skriver b.dk.

»Jeg kan huske en konkret ting: Den overordnede politiske diskussion på det tidspunkt var skat kontra velfærd. Efterfølgende ville ordet skat ikke være ét, som oppositionslederen kunne tage i munden. En angrebsvinkel mod regeringen ville blive demonteret. Det var ministerens analyse,« siger Peter Loft.

Da Troels Lund Poulsen blev afhørt af skattesagskommissionen 23. oktober 2012 betonede han ellers, at hans interesse for og mange spørgsmål til ægteparrets skatteforhold alene var sagligt funderede.

»Jeg vil sikre mig, at alle får samme behandling, uanset om man hedder Jens Hansen eller Stephen Kinnock,« sagde Troels Lund Poulsen blandt andet.

Men Peter Loft understreger nu, at sagen interesserede ministeren og hans spindoktor i usædvanlig grad i samme periode.

»Var der nogen sag, som optog ministeren mere?,« spurgte kommissionens udspørger, advokat Lars Kjeldsen.

»Jeg kan ikke huske, hvad det skulle være,« svarede Peter Loft.

Torsdag indledtes den første af to afhøringsdage af den tidligere departementschef i Skatteministeriet.

Skattesagskommissionen undersøger, om der i sommeren 2010 foregik magtmisbrug i Skatteministeriet for at få ram på ægteparret Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock, og hvem der ulovligt lækkede parrets private skatteafgørelse til dagbladet BT op til folketingsvalget 2011.

Peter Loft er indtil nu tættest på at være hele sagens hovedperson. Han er den, som bedst ved, om der blev lagt pres på Skat København for at få ram på Thorning-Schmidt, og han er den, der bedst ved, om embedsværket var under pres fra daværende skatteminister Troels Lund Poulsen.

Flere vidner har foran skattesagskommissionen forklaret, at Peter Loft gav udtryk for at være under pres fra ministeren under forløbet.

Selv har Peter Loft ventet over et halvt år på at sidde i den sorte stol i skattesagskommissionens lokaler i Søborg og besvare de mange anklager, som også er blevet fremført mod den tidligere departementschef og hans håndtering af sagen. Torsdag morgen blev ventetiden lidt længere og lidt mere pinefuld: Peter Loft kom for tidligt og måtte vente foran TV-kameraer, mens hans advokat bankede på ruden.

»Det er en dårlig dag at komme for tidligt,« konstaterede Peter Loft ifølge b.dk.

Indtil videre har Peter Loft fastholdt, at han ikke har gjort noget forkert.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu