ANNONCE

Logget på gratis wifi? Dette må du aldrig gøre

20. oktober 2019 11:37 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Det er vigtigt, at du tager dine forholdsregler, når du logger på et offentligt wifi-netværk.

For de fleste danskere er det formentlig ganske fristende at logge på et gratis wifi-netværk, når man for eksempel er på café, i lufthavnen eller andre offentlige steder.

Den gratis wifi kan spare en for dyrebar data – men det er vigtigt at vide, hvad man skal og ikke skal gøre, når man logger på et offentligt trådløst netværk.

Det gælder uanset om det er et wifi-hotspot, du normalvis har tillid til eller ej.

Du kan i værste fald risikere, at din mobil eller computer bliver hacket – eller at andre for adgang til dine personfølsomme data.

I galleriet ovenfor kan du se ting, du aldrig må gøre, når du logger på et gratis wifi-netværk.

Nemt for hackere

I det hele taget er det utrolig nemt for hackere at oprette wifi-hotspots, som de s

Det har Bo Skeel fra it-sikkerhedsfirmaet Bitdefender tidligere forklaret til Ritzau.

– Det er meget nemt at lave et falsk netværk. Alle kan lave et falsk netværk med deres egen telefon og kalde det “Free Wi-fi” i stedet for “Ibs iPhone”, siger han.

Artiklen fortsætter under videoen

Især ransomware-angreb er begyndt at blive udbredt, og Bo Skeel fortæller, at fire ud af ti angreb på Android-telefoner er ransomware, hvor hackeren holder din telefon som gidsel i bytte for en løsesum.

– Ransomware går ud på at stjæle din telefon, uden at den fysisk er stjålet. Det er en malware, der inficerer telefonen og napper billeder og dokumenter eller låser hele telefonen, og derefter beder om penge.

– Giver du dem ikke pengene, så står du med en ubrugelig telefon. De viser en besked direkte på telefonen, der forklarer hvordan du overfører pengene, siger Bo Skeel.

Også programmer, der kan bruges til ransomware-angreb, er nemme at få fingrene i og kan downloades gratis på nettet. Bo Skeel råder blandt andet til, at man spørger en ansat på caféen eller hotellet om det præcise navn på netværket.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu