Lokal ejendomsmægler om udsigt til udvisnings-ø: Ingen med børn vil flytte herned

8. december 2018 05:41 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der er dybe panderynker hos de lokale ejendomsmæglere i Kalvehave efter regeringen og Dansk Folkepartis planer om et udrejsecenter på øen Lindholm ud for Kalvehave er blevet fremlagt.

Lokal ejendomsmægler om udsigt til udvisnings-ø: Ingen med børn vil flytte herned
Ejendomsmægler Kasper Pedersen ser ikke frem til at skulle forsøge at sælge huse, når og hvis de nye 'naboer' flytter ind. (Foto: Scanpix/Privat)

– Jeg er helt sikker på, at kunder, der er ved at købe noget hernede, trykker på pause-knappen.

Så klar er meldingen fra ejendomsmægler Kasper Pedersen, der er chef for ejendomsmæglerkæden EDCs afdeling i Vordingborg. Han siger til Newsbreak.dk, at placeringen af et nyt udrejsecenter for kriminelle udlændinge på øen Lindholm ud for Kalvehave, set med hans ejendomsmægler-briller på, er noget nær det værst tænkelige, der kan ske:

– Generelt tror jeg slet ikke, der er nogen, der har lyst til at flytte til området, når de (de kriminelle udlændinge/ red.) kan løbe frit omkring fra 6 morgen til 22 aften, siger Kasper Pedersen til Newsbreak.dk.

Han priser sig lykkelig for, at han og EDC i Vordingborg i skrivende stund ikke har huse eller sommerhuse til salg i området, som over en nat – og en finanslov – er blevet et af landets mest omtalte steder.

Det er omtalen, der ødelægger det

Det har til gengæld kollegerne fra Nybolig i Vordingborg. Og faktisk har indehaver og ejendomsmægler hos Nybolig Christoffer Friman allerede oplevet, at der er kommet grus i salgsmaskineriet, efter regeringens planer er blevet offentlige:

– Vi har en ejendom i Kalvehave, som vi har købere klar til, når de har fået solgt deres nuværende. De var i telefonrøret dagen efter planen blev fremlagt og ville ud af aftalen, fordi de havde hørt, at det ville blive et forfærdeligt sted at bo, siger Christoffer Friman til Newsbreak.dk.

Udsigten til at få et udrejsecenter i, ja, baghavet, er dog alligevel ikke noget, der får Christoffer Friman til at ryste på hånden. Han tror ikke, at et udrejsecenter på en ø, der ligger 20 minutters færgefart fra Kalvehave, kan ødelægge hverken lokalmiljøet i byen eller det havnemiljø, der tiltrækker sommerhusgæster:

– Det faktum, at der bor nogen ude på en ø, det gør ingenting. Vi forventer ikke, at Kalvehave bliver det vilde vesten, siger Christoffer Friman til Newsbreak.dk.

Ejendomsmægleren peger på, at der ingen problemer er med at sælge ejendomme andre steder, der har fængsler i baghaven. Det er primært den dårlige omtale, der bekymrer ham:

– Helt ærligt, så kan man stadig sælge huse på Vesterbro, selv om der ligger et stort fængsel midt i det hele. Så vi prøver at dæmpe situationen og sige, at der ikke er nogen, der ved, hvordan det kommer til at påvirke lokalmiljøet, siger indehaver og ejendomsmægler hos Nybolig Christoffer Friman til Newsbreak.dk.

Kan ramme hele området

Efter planen skal udrejsecentret på Lindholm åbne i 2021. Men i lokalområdet er der stadig forhåbninger om, at den beslutning vil blive gjort om.

Det håber ejendomsmægler hos EDC i Vordingborg, Kasper Pedersen, på. Han frygter, at et udrejsecenter vil få betydning for ikke blot Kalvehave, men store dele af Sydsjælland og øerne:

– Man kan jo spørge sig selv om det vil brede sig – man kan jo hurtigt komme til Vordingborg, Stege og Præstø derfra. Hvis man for eksempel sidder i Roskilde og overvejer at flytte til Vordingborg, har man så lyst til at flytte herned lige nu?

Ved udgangen af 2. kvartal i 2018 var der i alt 35 boliger til salg i 4771 Kalvehave, fremgår det af tal fra FinansDanmarks boligstatistik. Det er fordelt på 29 helårshuse og seks sommerhuse. Der blev i samme kvartal solgt tre helårshuse og tre sommerhuse i Kalvehave.

Newsbreak.dk har også været i kontakt med en tredje ejendomsmægler fra lokalområdet. Mægleren ønskede ikke at udtale sig til citat, men lagde ikke skjul på, at han var meget bekymret for fremtidens boligmarked.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu