Lokale konservative er utilfredse med Barfoed

21. februar 2013 03:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lokale konservative er utilfredse med Barfoed
Foto: Wikipedia.

En lang række af de Konservatives byrådsmedlemmer og lokale vælgerforeningsformænd mener ikke længere, at Lars Barfoed (K) er den rette formand for partiet. Det viser en rundspørge blandt 334 byrådsmedlemmer og lokalformænd i partiet, som Politiken Research har foretaget. Det skriver Politiken torsdag.

 

»Jeg ved godt, at det ikke er særlig godt at gå i medierne med det, for det giver jo uro. Men der er jo uro i forvejen, og jeg synes, der skal ske noget nu. Klokken er fem minutter i 12, så det skal ske meget snart«, siger den konservative lokalformand i Morsø Kommune, Henrik Markmøller Bro (K), til avisen.

Ud af de 138, der har svaret på, om Lars Barfoed er den rette formand, er det knap hver fjerde, der ikke mener det, skriver Politiken.

Blandt andre byrådsmedlem fra Vesthimmerland Henrik Dalgaard (K). Og det er der »mange argumenter for«, mener han.

»Men en af de vigtigste er, at det er vigtigt, at en formand også har andre kompetencer end dem, Barfoed har. For der er ingen tvivl om, at han har de faglige kompetencer. Men han evner ikke at kunne sælge billetter over for pressen og snakke i øjenhøjde med den almindelige dansker. Og det er det værktøj, der skal til som formand«, siger Henrik Dalgaard til Politiken.

De Konservative ligger på mellem fire procent og spærregrænsen på to procent.

»Det er jo et spørgsmål om overlevelse efterhånden, og et eller andet sted så må personen træde til side for partiet, uanset hvem det er, der sidder der,« siger Søren Brink, byrådsmedlem fra Jammerbugt Kommune (K), til Politiken.

Lars Barfoed har ikke ønsket at svare på kritikken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu