ANNONCE

Lokalråd: Pushere får sommerferie hvert år

27. august 2012 14:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lokalråd: Pushere får sommerferie hvert år
Billede mangler

Pushere har længe kunnet sælge narko om sommeren uden ordensmagtens indblanding på Vesterbro i København. Men i år er pushernes sommerferie fra politiet længere end før, og de nationale politikere må skride ind over for Københavns Politi.
Det mener formanden for social- og sundhedsudvalget i Vesterbro Lokalråd, Thomas Egholm.
– Så længe jeg kan huske, har der været en periode hver sommer, hvor politiet ikke rigtig har været til stede på Vesterbro. Det nye er, at perioden har været længere i år, og at politiet tilstår det, siger Thomas Egholm fra Enhedslisten til Ritzau.
Lokalpolitiet på Vesterbro har åben erkendt, at de ikke har mandskab til at holde pusherne i skak. Samtidig har politiet fokuseret på tricktyve hen over sommeren, lyder forklaringen.
Flere beboere har klaget over bunker af kanyler og meget aggressive pushere i gadebilledet de sidste par måneder.
En hotelejer fortæller om pushere, der jagter gæster helt ind i lobbyen, som ville de sælge falske guldure.
– Politiet er nødt til at holde pusherne nede ved at vise flaget, ellers bliver pusherne mere opsøgende, fordi de også kæmper indbyrdes om at sælge mest, og de overtager gaden, fortæller lokalformanden.
Københavns Politi har ifølge Thomas Egholm nu haft sin chance for selv at gøre noget ved problemet. Han føler sig magtesløs, og det tunge skyts på Christiansborg må se på pusher-problemet.
– Det ser ud til at de nationale politikere må på banen, så vi kan få løst problemet. Det kan ikke være rigtigt, at politiet i den grad dropper at holde pusherne nede, siger Thomas Egholm.
Chefpolitiinspektør Jørn Aabye ved Københavns Politi holder mandag møde med lokalpolitiet på Vesterbro om situationen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu