ANNONCE

Løkke afviser ministerpost til DF-formand

10. august 2012 16:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Løkke afviser ministerpost til DF-formand
Billede mangler

Kristian Thulesen Dahl og resten af Dansk Folkeparti må kigge langt efter ministerposter, hvis blå blok vinder et kommende valg.
Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), vil danne regering uden DF, selvom partiet har skiftet formand.
– Jeg ser ikke Dansk Folkeparti som medlemmer af en regering, jeg står i spidsen for. Nok har vi vist evnen til at arbejde sammen, men der er også nogle punkter, hvor vi er uenige. Eksempelvis EU-politikken, siger han på partiets sommergruppemøde.
Også Kristian Thulesen Dahls ønske om fælles politiske oplæg til en kommende valgkamp får en kold skulder af Lars Løkke Rasmussen.
– Jeg kan ikke se noget fælles valggrundlag for mig. Det har jeg heller ikke set tidligere, siger han.
Venstres leder henviser til, at der ikke var et fælles valgoplæg fra de borgerlige partier, da Venstre og De Konservative vandt regeringsmagten i 2001, og det har der heller ikke været ved de senere valg under Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen.
– Den bedste måde, man samler partierne på, er i aktiv handling at vise, at vi står sammen mod regeringens forkerte politik, siger Lars Løkke Rasmussen.
Kristian Thulesen Dahl har konkret opfordret Lars Løkke Rasmussen til at genindfører kontraktpolitikken og samle blå blok om nogle fælles punkter, man kan gå til valg på.
Men det er alt for tidligt at begynde at udstede valgløfter, siger Lars Løkke Rasmussen.
– Der er formentlig og desværre to et halvt år til næste folketingsvalg. Og der er brug for en opposition, der står sammen om det, der tæller. Og det er kampen mod regeringen, der hvor regeringen trækker Danmark skævt.
– Det gør regeringen på udlændingepolitikken, hvor vi begynder at se problemerne nu. Det gør regeringen grundlæggende i hele udgiftspolitikken, hvor man har godt nok har lavet en skattereform, men før det sat skatterne op og øget udgifterne ved at drive virksomhed.
– Der er masser af steder, hvor vi sammen skal kæmpe mod regeringen, og så er der nogle steder, hvor vi skal kæmpe med regeringen om eksempelvis at gennemføre en kontanthjælpsreform, siger Lars Løkke Rasmussen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu