Løkke: Angreb på Hedegaard er angreb på alle danskere

5. februar 2013 17:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Løkke: Angreb på Hedegaard er angreb på alle danskere
Billede mangler

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), mener, at tirsdagens attentatforsøg mod formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, ikke blot er et angreb på den kontroversielle samfundsdebattør.

 

Hvis det viser sig, at den endnu ukendte gerningsmand, der forsøgte at skyde Lars Hedegaard på klos hold, havde politiske motiver, så er angrebet rettet mod alle danskere.

– Selvom vi endnu ikke kender de nærmere omstændigheder, så er det en fej og grum handling, Lars Hedegaard har været udsat for, forklarer Venstre-formanden i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Hvis handlingen bunder i at forhindre Lars Hedegaard i at bruge sin ytringsfrihed, så er vi vidne til et attentat på alle danskere i dag. Ytringsfriheden kan aldrig gradbøjes, slutter Lars Løkke Rasmussen.

Gerningsmanden ringede ifølge politiet på Lars Hedegaards dørtelefon tirsdag formiddag ved 11-tiden. Da Hedegaard åbnede døren forsøge gerningsmanden at skyde ham i hovedet.

Han ramte dog ved siden af, og ifølge Lars Hedegaards forklaring kommer de to i håndgemæng efterfølgende, hvor gerningsmanden atter forsøger at få affyret et skud. Da det ikke lykkedes, flygter han fra stedet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu