Løkke: Det ville være dejligt med et gennembrud i dag

18. april 2013 11:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Løkke: Det ville være dejligt med et gennembrud i dag
Billede mangler

Efter flere dagens tumultariske forhandlinger mellem oppositionen og regeringen om vækstplan, SU og kontanthjælp møder Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti torsdag formiddag op »med konstruktive miner«, siger Lars Løkke Rasmussen (V).

 

»Det ville være rigtig godt for Danmark, hvis vi snart kom derhen, hvor vi kunne lave første fase af vækstplanen. Det, vi diskuterer nu, er jo at lave en SU-reform og en kontanthjælpsreform og investere pengene i danske arbejdspladser. Og kunne vi få et gennembrud i dag, ville det være rigtig dejligt,« siger Løkke efter et for-møde med oppositionens ledere.

Det er nye toner fra oppositionslederen, som onsdag stod fast på et »100 procent ultimativt krav« om, at Venstre kun vil indgå en »aftale« og ikke et »forlig« om kontanthjælpen, så oppositionen kan ændre reformen, hvis den får flertal efter næste valg.

»En gang imellem – og med stor omtanke – er man simpelthen nødt til at sætte foden ned og stille ultimative krav. Det gjorde vi i går, og det kom vi også igennem med. Det handlede jo om, hvorvidt vi fire partier skal have lov til at gennemføre vores egen politik, altså come on,« siger Venstres formand.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) imødekom onsdag Løkke ved at påpege, at han selvfølgelig havde muligheden for at ændre på reformen, hvis oppositionen vinder næste valg – men det bliver uden radikale stemmer.

»Hvis det var en selvfølgelighed, havde vi jo ikke været nødt til at bruge et døgn på det,« understreger Lars Løkke Rasmussen forud for dagens forhandlinger i Finansministeriet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu