Løkke kan vente skattesmæk for rygebås-gave

8. marts 2012 15:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Løkke kan vente skattesmæk for rygebås-gave
Billede mangler

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen slipper ikke for selv at skulle til lommerne i forbindelse med lejen af en rygeboks, mens han i to og et halvt år sad på posten som statsminister.
Partiet har nemlig meldt ud, at de frivilligt vil tilbagebetale deres formands rygekabine-forbrug på 110.600 kroner, som Statsministeriet ifølge Venstre har oplyst, at kabinen løb op i.
Men da Venstre er arbejdsgiver for Lars Løkke Rasmussen, er det en ydelse til arbejdstageren, som den tidligere statsminister derfor skal betale til statskassen for.
Det vurderer ekstern lektor og ekspert i forvaltningsret Claus Haagen Jensen over for Newspaq.
“Hvis en arbejdsgiver betaler noget til en af sine ansatte, som han ikke er forpligtet til at betale, så er det jo en gave til den ansatte, og det skal man normalt betale skat af,” siger han.
Som de nuværende retningslinjer på området er, er rygekabinen – som rundt regnet i snit kostede 3.500 kroner skattekroner om måneden – ikke en udgift, som Statsministeriet kan kræve tilbagebetalt.
Men det har Venstre altså valgt at gøre.
“Sagen risikerer at fjerne fokus fra det vigtige politiske arbejde, som Venstre skal udføre. Derfor har partiet besluttet at betale regningen,” forklarer Venstres tiltrædende partisekretær Claus Søgaard-Richter.
Men det betyder samtidig, at Venstres parti-gave til formanden koster ham dyrt, fastslår eksperten i forvaltningsret.
“Derfor vil jeg mene, at hvis Løkke Rasmussen skal betale denne rygekabine, og Venstre så vil betale for ham, så har de ydet et beløb, som han skal betale skat af,” siger Claus Haagen Jensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu