Løkke og Børsting til kamp mod skatter og afgifter

18. februar 2013 15:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Løkke og Børsting til kamp mod skatter og afgifter
Billede mangler

Det var et noget utraditionelt makkerpar, der mandag eftermiddag spiste frokost sammen i LO-Huset på Islands Brygge i København. LO-formand Harald Børsting og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), meldte efter mødet klart ud: Skatter og afgifter skal sænkes, hvis danske virksomheder skal kunne konkurrere med udenlandske.

 

»Der er ingen tvivl om, at der er nogen skatter og afgifter, vi skal kigge på. Der er grund til at kigge på Nox-afgiften og på energiafgifterne, fordi det er nogle af de afgifter, der gør, at danske virksomheder er urimeligt dårligt stillede i forhold til de lande i Europa, som vi konkurrerer med. Vi mener også, man skal have sat nogle af de afgifter, der øger grænsehandlen, ned,« sagde Harald Børsting.

Lars Løkke Rasmussen understregede, at han og Børsting faktisk ser »ret ens på mange af de her ting«.

»Vi er glade for at stå her, side om side med LO, og sende et entydigt signal til regeringen om, at vi skal have gang i den indenlandske efterspørgsel. Det kræver jobtryghed og sikkerhed for, at hvis man som virksomhed skaber arbejdspladser her, så kommer der ikke pludseligt nye afgifter,« sagde Lars Løkke på dagen, hvor han har foreslået en garanti til danske virksomheder om, at der ikke kommer nye skatter eller afgifter frem mod næste valg.

Et forslag, der bliver taget godt imod af økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

»Den hånd har statsministeren jo allerede rakt frem. Der skal være den stabilitet, at der ikke bliver indført nye skatter og afgifter, som belaster erhvervene. Jeg er klar til at diskutere formuleringer – det skal ikke komme an på det,« siger hun til Politiken.

I begyndelsen af marts fremlægger regeringen sit udspil til en pakke med tiltag, der skal forbedre den danske konkurrenceevne og sikre, at der bliver skabt job i den private sektor.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu