ANNONCE

Løkke: Regeringen ansvarlig for sygehus-vold

22. august 2012 10:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Løkke: Regeringen ansvarlig for sygehus-vold
Billede mangler

Man skulle tro, at de 60-70 personer, der stod bag mandagens vanvittige kølleangreb på Odense Universitetshospitals skadestue, bærer ansvaret for optrinnet.
Men på Christiansborg beskylder flere fremtrædende politikere hinanden for at have medansvar for angrebet.
Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, åbnede ballet få Facebook og kædede angrebet sammen med, at “regeringen har lavet en stribe lempelser i vores udlændingepolitik”.
Også partiets tidligere integrationsminister, Søren Pind, kæder kølleangrebet på skadestuen sammen med regeringens udlændingepolitik, og nu sender De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, bolden tilbage.
– Volden i Voldsmose er totalt uacceptabelt. Hører ingen steder hjemme. V havde ansvaret i 10 år. Vi var haft det i 10 mdr. Fælles løsning?, skriver Vestager på Twitter, hvor hun kort efter retter stavningen af “Voldsmose” til det rette stednavn, Vollsmose.
Også Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, kaster sig ind i status-striden på de sociale medier.
– 10 års integrationspolitik med VKO har ikke hjulpet. Pind og co er en flok varmluftsballoner, der løber fra deres kæmpe integrationsflop, skriver den politiske ordfører på Twitter.
De voldsomme begivenheder eskalerede, da en 26-årig mand var blevet indlagt med skud- og stiksår, efter at to rivaliserende grupper var stødt sammen under en ramadanfest i Odense-bydelen Vollsmose.
Allerede da politi og ambulance ankom, blev de angrebet med sten, og da ofret var bragt til skadestuen, dukkede en aggressiv forsamling op for at få fat i den sårede.
Den talstærke gruppering trængte ind på skadestuen, hvor de rev billeder ned fra væggene og smadrede vaser, inden politiet fik trængt dem tilbage.
Tirsdag anholdt politiet seks personer, og to af dem fremstilles i grundlovsforhør onsdag morgen. De er sigtet for grov uorden, groft hærværk og trusler mod politi og sygehuspersonale.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu