Løkke stiller nul spørgsmål til Helles hold

11. marts 2012 07:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Løkke stiller nul spørgsmål til Helles hold
Billede mangler

Du hænger i hængekøjen Lars Løkke.
 
Sådan har det flere gange de seneste måneder lydt fra regeringen mod den tidligere statsminister.
 
Nu viser en opgørelse over Folketingets tre spørgsmålstyper foretaget af Newspaq, at han i hvert fald ikke har stillet et eneste spørgsmål til regeringens ministre siden valget i september.
 
Dermed er oppositionens statsministeralternativ én blandt 42 folkevalgte uden spørgelyst.
 
Men det er altså fuldstændig forventeligt, fastslår Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, som reagerer på opgørelsen på vegne af sin chef.
“Lars Løkke passer sit arbejde som oppositionsleder og formand for Venstre. Det består i en lang række møder, bl.a. udlandet – og ikke i at stille tilfældige spørgsmål i de konkrete udvalg,” siger hun, og tilføjer:
 
“Lars deltager i debatterne i salen, når Helle Thorning-Schmidt er på, og har også der stillet spørgsmål til hende. På den måde er han fuldstændig i tråd med, hvordan vi har set partiledere agere tidligere.”
 
At Lars Løkke er er blevet for fin til de daglige politiske slagsmål, afviser Ellen Trane.
“Der er heldigvis i Venstre en meget stor og stærk folketingsgruppe, som varetager spørgsmålene i udvalgene og noget af det politiske arbejde. Det er en helt naturlig arbejdsfordeling,” lyder det fra den politiske ordfører, som selv har stillet 157 spørgsmål siden valget.
 
Den tidligere statsminister er ikke alene om den manglende spørgelyst. Faktisk er nogle af Helle Thornings mest kritiske folk blevet bemærkelsesværdigt stille.
 
40 ud af de 42 tavse politikere er nemlig medlem af et af de tre regeringspartier. Heriblandt Mogens Lykketoft (S), Özlem Cekic (SF), Magnus Heunicke (S), Henrik Sass Larsen (S), Holger K. Nielsen (SF) og politisk ordfører Jesper Petersen (SF), som glæder sig over, at han nu kan tage telefonen og ringe direkte til ministeren og få svar. Det er fordelen ved at vinde et valg, pointerer han.
 
“Så jeg føler mig bestemt godt informeret – det er bare på en anden metode,” siger Jesper Petersen.
 
En anden yderst ivrig spørger, som nu på grund af regeringsskiftet er blevet tavs, er socialdemokraten Benny Engelbrecht. Han peger på, at det er en naturlig del af det at være en del af et regeringsparti, man ikke stiller bunker af kritiske spørgsmål til sine egne.
“Jeg knokler lige så meget på, som jeg hele tiden har gjort. Nu er det bare som ordfører i et regeringsparti,” konstaterer han.
 
Engelbrecht er dog klar med en invitation til Lars Løkke. Hvis han har brug for gode råd i rollen som fandenivoldsk oppositions-bulldog, så kan han bare kigge forbi kontoret.
 
Det er værd at bemærke, at Helle Thorning-Schmidt i sin tid som oppositionsleder heller ikke var den store Spørge Jørgen. Hun fik fra 2007 til 2011 dog stillet syv spørgsmål.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu