Lokker med konkurrence: Pas på svindelbesked

7. maj 2018 21:29 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Du risikerer at blive trukket et stort beløb ved at reagere på beskeden.

Får du en besked fra “Vinderne,” om, at du kan aktivere din konto og på den måde få gratis “spins”, skal du kun gøre én ting; slette beskeden med det samme.

Mit Digitale Selvforsvar advarer om, at beskeden for tiden løbende bliver anmeldt, og at beskeden findes i et væld af versioner; fælles for dem er, at de alle indeholder et link, der henviser til “hopetowin.com.”

I beskeden ser det ud til, at man har flere muligheder; man kan følge et link og få adgang til en konkurrence, eller man kan svare på beskeden for at afmelde. Det store problem er, at begge valg fører til irriterende og potentielt dyre konsekvenser.

Klikker man på links i sådanne svindelbeskeder, åbner man op for, at ens computer kan blive inficeret med malware, og man risikerer at få personlige oplysninger stjålet. Mit Digitale Selvforsvar skriver derudover, at du risikerer at få trukket et stort beløb på din telefonregning, hvis du forsøger at afmelde dig ved at besvare beskeden.

Derfor skal du slette beskeden og ikke gøre andet end det.

Du kan i galleriet se, hvordan en af svindelbeskederne ser ud.

Fakta

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en app udgivet i samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden. Formålet med appen er, at give forbrugere mulighed for at gennemskue fup og svindel på nettet og undgå at blive ofre for it-kriminalitet.

Har man appen installeret på en Iphone eller Android-telefon, får man mulighed for at modtage advarsler, der handler om aktuelle trusler. Truslerne er af vidt forskellig karakter og kan både være falske sms’er, falske mails og forskellige former for phishing-angreb, fuptelefonopkald og meget, meget andet.

Ifølge dem, der står bag appen, sendes advarslerner ud på baggrund af oplysninger leveret via samarbejdspartnere. Disse partnere er blandt andet politiet, banker, Forbrugerombudsmanden og andre.

Man har også selv mulighed for at sende tips ind via appen, og viser disse tips sig at være korrekte, kan også de indgå i beslutningen om at advare om en ny form for svindel, der huserer på nettet.

Appen byder også på guides og tips til, hvordan man beskytter sig selv på nettet, og hvad man skal gøre, hvis skaden allerede ér sket.

Mit digitale selvforsvar på Apple Itunes.

Mit digitale selvforsvar på Google Play. 

Læs mere om Mit digitale Selvforsvar hos Tænk.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu