ANNONCE

Løkkes første 100 dage udløser topkarakter

10. januar 2012 15:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Løkkes første 100 dage udløser topkarakter
Billede mangler

Oppositionens leder, Lars Løkke Rasmussen (V), kan på samme måde som statsministeren fejre 100-dages jubilæum i sin nye rolle som oppositionsleder, men hvor Helle Thorning-Schmidt (S) er kommet skridt fra start som statsminister, udløser Lars Løkke Rasmussens indsats topkarakter.
Det mener historiker ved Københavns Universitet Lars Hovbakke, som peger på, at Venstre-formanden især har udmærket sig på to områder.
Løkke har for det første gjort klogt i at holde sig ude af medierne, fordi han har været i medierne i mange år.
“Det vigtige for en oppositionsleder er at holde en balance mellem at angribe den nye regering og så ikke gøre det så overdrevet meget, at folk bliver trætte af at høre på det,” siger Lars Hovbakke til Nyhedsbureauet Newspaq.
For det andet bliver Lars Løkke Rasmussen skubbet op ad karakterskalaen af sin evne til at fastholde den nye regering i en debat om løftebrud.
“Han har sagt nogle ting i valgkampen, som han har stået ved bagefter. Han lægger vægt på de samme ting og den samme opskrift på, hvordan man skal løse den økonomiske krise,” siger Lars Hovbakke, som dog også synes, at den nye oppositionsleder har fået en håndsrækning af den nuværende politiske situation.
Den nye regering har nemlig nærmet sig VK-regeringens politik, og den enighed, der præger den politiske debat, giver plads til, at debatten om løftebrud kan fylde desto mere.
“Egentlig er Lars Løkke og Helle Thorning i øjeblikket enige om mange ting, efter at Helle Thorning har skiftet holdning efter valget. Så man kan sige, at Lars Løkke har gjort det godt ved, at han i vælgernes øjne har fået en meget høj grad af troværdighed, fordi han ikke har skiftet politik i modsætning til Helle Thorning,” siger Lars Hovbakke.
Helle Thorning-Schmidt har selv været oppositionsleder og fik sin ilddåb efter folketingsvalget i 2007, hvor hun for første gang gik indledte en valgperiode som oppositionsleder. Anders Fogh Rasmussen (V) genvandt statsministeriet for tredje gang i træk, og Helle Thorning-Schmidt blæste til angreb fra allerførste færd.
“Hun havde en meget mere aggressiv stil i forhold til den daværende regering, end Lars Løkke har i forhold til den nuværende. Hun kunne så også bedre have den stil, fordi hun var et nyt ansigt. Hun var ikke en person, folk havde set på i mange år,” siger Lars Hovbakke, som mener, at Helle Thorning-Schmidt klarede sig udmærket som oppositionsleder.
Selv om Lars Løkke Rasmussen har klaret sig flot indtil videre, bliver han nødt til at ændre stil, hvis han vil opnå samme succes som oppositionsleder, som Helle Thorning-Schmidt gjorde med sejren ved folketingsvalget i september, vurderer Lars Hovbakke.
“Det er selvfølgelig vigtigt, at han på et tidspunkt begynder at komme med en masse nye politiske udspil også, men indtil nu får han helt klart topkarakter.”

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu