ANNONCE

Tidligere minister anholdt for voldtægt

2. august 2020 06:13 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

En tidligere ansat i parlamentet har anklaget en unavngiven politiker for voldtægt og seksuelt overgreb.

Tidligere minister anholdt for voldtægt
En tidligere minister og nuværende parlamentsmedlem fra Storbritanniens konservative regeringsparti er lørdag blevet anholdt efter mistanke om voldtægt. (Arkivfoto) Foto: Reuters Tv/Reuters

En tidligere minister og nuværende parlamentsmedlem fra Storbritanniens konservative regeringsparti er lørdag blevet anholdt for voldtægt.

Det skriver mediet The Sunday Times ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det sker, efter at en tidligere ansat i parlamentet har anklaget ham for voldtægt, seksuelt overgreb og kontrollerende adfærd.

The Sunday Times skriver ifølge BBC, at der er tale om en kvinde i 20’erne.

Hun anklager parlamentsmedlemmet for at have tvunget hende til samleje og for at have efterladt hende så traumatiseret, at hun var nødt til at tage på hospitalet. Politikeren er ikke blevet navngivet.

Londons Metropolitan Police siger i en pressemeddelelse, at politiet har indledt en undersøgelse i en voldtægtssag.

– Fredag 31. juli modtog the Metropolitan Police Service anmeldelse om fire separate episoder, der involverer beskyldninger om seksuelle overtrædelser og overfald, siger politiet i meddelelsen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Flere episoder

Episoderne har ifølge politiet fundet sted mellem juli 2019 og januar i år.

– En mand i 50’erne blev arresteret lørdag 1. august efter mistanke om voldtægt. Han er blevet løsladt mod kaution og skal vende tilbage på en dato i midten af august, siger politiet videre.

En talsmand for Det Konservative Parti i Storbritannien siger i en pressemeddelelse ifølge BBC, at partiet tager “alle sager af sådan karakter ekstremt seriøst”.

Talsmanden siger videre, at det ville være “upassende” at kommentere yderligere på sagen, mens efterforskningen er i gang.

Politiet i London har ikke bekræftet nogen detaljer om mandens identitet eller erhverv.

Fakta

Straffelovens § 216

§ 216. For voldtægt straffes med fængsel indtil 8 år den, der

1) tiltvinger sig samleje ved vold eller trussel om vold eller

2) skaffer sig samleje ved anden ulovlig tvang, jf. § 260, eller med en person, der befinder sig i en tilstand eller situation, i hvilken den pågældende er ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Stk. 2. For voldtægt straffes med fængsel indtil 12 år den, der har samleje med et barn under 12 år.

Stk. 3. Straffen efter stk. 1 kan stige til fængsel i 12 år, hvis voldtægten har haft en særligt farlig karakter eller der i øvrigt foreligger særligt skærpende omstændigheder.

Stk. 4. Ved fastsættelse af straffen skal der lægges vægt på den særlige krænkelse, der er forbundet med lovovertrædelsen.

Stk. 5. Det skal ved straffens fastsættelse i almindelighed indgå som en skærpende omstændighed, at forurettede er offer for menneskehandel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu