Lønnen er på vej

27. marts 2013 09:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lønnen er på vej
Billede mangler

Manglende løn, SU og pension har onsdag morgen skabt panik i mange hjem. Men nu er fejlen fundet, og alle vil få deres penge i løbet af formiddagen, fortæller Danske Bank til bt.dk.
»Alle får deres penge i dag, og det vil formentlig være i morgentimerne. Alle kunder i Danske Bank har nu fået deres penge, og jeg forventer, at kunder i andre pengeinstitutter også vil få det i løbet af nogle timer, siger pressechef Kenni Leth fra Danske Bank.
Årsagen til problemerne er en teknisk fejl. Der har således været forsinkelser i de systemer, som sørger for betalinger mellem bankerne hen over natten.
»Det har betydet, at nogle kunder har oplevet at få deres penge kommer lidt senere end normalt,« fortæller pressechefen, der ikke har overblik over, hvor mange danskere, der er blevet berørt af problemet.
Forsinkelserne har ifølge Danske Bank især ramt udbetalinger fra det offentlige, som pensioner, SU, kontanthjælp og løn fra offentlige arbejdsgivere. Derudover er den overskydende skat, der også bliver udbetalt i dag, forsinket. Kenni Leth ved dog ikke, om udbetalingen af restskat kan have haft indflydelse på problemet.
»Der har været ekstra travlhed. Det er der ingen tvivl om. I Danske Bank har vi på en gennemsnitlig dag tre millioner transaktioner. I nat har vi haft over seks millioner transaktioner, der skulle håndteres,« fortæller han.
Transaktioner af løn, SU og pension foregår normalt i nattetimerne, men dagens problemer har skabt en forsinkelse på omkring fire timer.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu