Lort over alt: Butik straks-lukket af Fødevarestyrelsen

30. januar 2017 20:26 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Fødevarestyrelsen advarer forbrugere mod at spise mad fra grønthandler i Brabrand, der mandag er blevet spærret af efter klamt fund.

Over alt var der muse- eller rottelort i forretningen, da Fødevarestyrelsen kom på uanmeldt besøg hos Orient Frugt og Grønt i Aarhus-forstaden Brabrand. Forretningen, der ligger lige op ad det gigantiske Skjoldhøjkollegium, er blevet strakslukket af styrelsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse mandag aften. Heri står der, at der i lagerlokalet blev fundet rotteekskrementer mellem paller med fødevarer og under hylder i selve butikken.

Fødevarestyrelsens folk kunne desuden konstatere, at skadedyrene har haft uhindret adgang til virksomheden og dermed fødevarerne, fordi døren ud mod pladsen med affaldscontainer ikke sluttede tæt.

Advarer mod varerne

Netop fordi mus og rotter har haft frit lejde i forretningen, der ud over grøntsager og frugt også ernærer sig ved at sælge vandpiber og tobak hertil, advarer Fødevarestyrelsen kraftig mod at indtage noget som helst mad eller spiseligt, der er købt i forretningen.

– Disse kan have været i kontakt med rotter og mus. Rotteangrebet betyder, at de solgte fødevarer ikke er egnet til konsumering, skriver styrelsen.

Da rotter kan være bærere af og overføre en række sygdomme til mennesker, kan fødevarerne udgøre en alvorlig sundhedsmæssig risiko, og forbrugere bør smide disse ud omgående.

Bevidst om problemet

Fødevarestyrelsens rejsehold, der har været på det uanmeldte besøg, er af den klare overbevisning, at forretningens driftsansvarlige har været fuldt ud bekendt med problemet.

– Virksomheden har været bekendt med problemet, da der alene i butikken blev konstateret fem musefælder og en rottefælde, og der var sat flere fælder op på lageret. Det er ikke klart, hvor længe problemet har stået på, skriver styrelsen.

Newsbreak.dk har talt med en repræsentant for butikken. Deres svar kan du læse her. 

Fødevarestyrelsens rejsehold har udstedt straks-forbud mod produktion og markedsføring og lukket butikken af med afspærringsbånd. Der er taget kontakt til den kommunale skadedyrsbekæmper.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu