Lort i vandet: Her skal du ikke bade

20. juni 2016 10:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Det blå flag er taget ned efter der er målt for høje værdier af e-colibakterier i badevandet ved Flovt Strand ved Haderslev.

Lort i vandet: Her skal du ikke bade
Det er her ved Flovt Strand i Lillebælt øst for Haderselv, at der er fundet for mange e-colibakterier i vandet. Der er derfor udstedt et badeforbud. Foto: Google Maps.

Badegæster må i det næste stykke tid gå uden om Flovt Strand.

Haderslev Kommune har målt for mange e-colibakterier i vandet, og det betyder, at der indtil videre ikke må bades ved stranden. Det blå flag er taget ned, og der vil i dag blive sat et skilt med op med, at al badning indtil videre fradrådes.

”Vi kender endnu ikke årsagen til det forhøjede antal bakterier i vandet, men det er vi selvfølgelig ved at undersøge”, siger miljømedarbejder Pernille Toft Schilling fra Haderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Haderslev Kommune måler løbende badevandskvaliteten ved kommunens strande, og det er i den forbindelse, at det er blevet målt forhøjede e-colibakterier.

Badeforbudet er sket i samråd med embedslægen.

Melding når vandet er rent

Så snart badevandet igen er rent nok til, at man må bade, vil Haderslev Kommune melde det ud og fjerne skiltet fra stranden.

Fakta om e-colibakterier:
– Bakterien Escherichia coli (E. coli) findes i afføringen hos mennesker, hvor den normalt ikke udgør nogen fare (kaldes i fagsprog “apatogen”)
– Der findes dog nogle undergrupper af E. coli, som kan være sygdomsfremkaldende (dvs. “patogene”)
– Antibiotika skal sædvanligvis ikke anvendes, og vil ofte blot forværre forløbet
– Det vigtigste element i behandlingen er at erstatte væsketabet med rigelig væskeindtag

Kilde: Sundhed.dk

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu