Lortebakterier fundet på bestillingsskærme: Myndigheder tjekker det ikke

14. december 2018 19:04 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

En test af otte McDonald's restauranter i England har vist, at der blandt andet er e-coli bakterier på de opstillede bestillingsskærme. I Danmark kontrollerer Fødevarestyrelsens kontrollanter ikke bestillingsskærme, når de er på kontrolbesøg.

Som Newsbreak.dk for nyligt har beskrevet, er der på en række engelske McDonald’s-restauranter fundet e-coli bakterier på de selvbetjeningsskærme, man som gæst bruger til at bestille sin mad.

De pågældende skærme findes også på flere af burgerkædes restauranter i Danmark – ligesom også andre danske spisesteder benytter den bestillingsform.

I forbindelse med undersøgelsen talte Newsbreak.dk med kommunikationschef hos McDonald’s Danmark, Mads Jensen, som anerkendte, at det kan være svært at undgå bakterier på ting, som mange mennesker rører ved.

Dog tjekker Fødevarestyrelsen som udgangspunkt ikke bestillingsskærme for bakterier, når styrelsens kontrollanter er på kontrolbesøg.

Det oplyser sektionsleder hos Fødevarestyrelsen, Charlotte Kølln, til Newsbreak.dk,

– Når vi er på kontrolbesøg, går vi primært efter de steder, der direkte har med fødevarehåndteringen at gøre. Det vil i rigtig mange tilfælde være køkkenet. Vi kigger selvfølgelig på, om restauranten fremstår pæn og ren, men vi tjekker som udgangspunkt ikke for eksempel bestillingsskærme på restauranter, siger Charlotte Kølln.

Procedurer ændres ikke

Selvom hun medgiver, at en restaurant som McDonald’s er speciel, fordi mange gæster formentlig spiser med hænderne, er det dog ikke noget, der kommer til at ændre Fødevarestyrelsens procedurer.

– Der er mange steder på en restaurant, der er mange mennesker, der rører ved. Det kan være dankortautomater, dørhåndtag eller bestillingskærme. Det kan være svært at kontrollere det hele, og der skal som regel ikke meget til, før der kommer bakterier på de steder, siger Charlotte Kølln.

Hun råder til, at man som gæst selv sørger for at være opmærksom på hygiejnen, når man for eksempel bruger bestillingsskærmen på en restaurant.

– Som udgangspunkt er det altid en god idé at vaske hænder, hvis man har rørt ved ting, der er mange andre, der har rørt ved – som for eksempel bestillingsskærme, siger Charlotte Kølln.

McDonald’s Danmark er ikke bekymret

Hos McDonald’s Danmark er Mads Jensen bekendt med undersøgelsen fra England, som dog ikke vækker bekymring hos ham.

– Vi har høje standarder for renlighed i vores restauranter – det gælder også for trykskærmene, der jævnligt bliver gjort rene. Men det er meget svært helt at undgå bakterier på flader og ting, som mennesker rører ved, siger Mads Jensen.

Der har så vidt vides ikke været meldinger om, at danske kunder skulle være blevet syge efter at have benyttet skærmene.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke symptomer man kan risikere at opleve, hvis man indtager e-coli bakterier.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu