Lotte Friis var tæt på karriere-stop

4. februar 2013 22:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lotte Friis var tæt på karriere-stop
Billede mangler

At Lotte Friis var skuffet og frustreret efter OL i London, er ingen hemmelighed. Men at skuffelsen var tæt på at udløse et tidligt karrierestop, er ukendt for de fleste.

Hvor hårdt femtepladsen tog på den danske svømmer, beskriver hun nu selv i sit seneste nyhedsbrev.

– Mit livs mål var blevet mit livs mareridt. Min lyst til at svømme var væk. Mit humør var væk, beskriver hun tiden efter den fejlslagne OL-finale på 800-m-fri, hvor hun i stedet for en medalje måtte tage til takke med en femteplads.

I nyhedsbrevet fortæller Lotte Friis, at hun ikke anede, om hun skulle holde pause, tage på træningsophold i udlandet eller helt stoppe karrieren.

– I august og september måned stod spørgsmålene i kø i mit hoved. Morgen, middag og aften. Jeg sov dårligt, jeg var frustreret, usikker og irritabel og slappede aldrig helt af.

– Jeg lagde planer, ændrede mine planer, ændrede endnu engang i planerne, gik til træning af pligt og absolut ikke af lyst, beskriver hun.

På det tidspunkt var planerne om et karrierestop stadig til stede, selv om hun offentligt forsøgte at se frem til svømmesportens næste, store mesterskab: VM på langbane til juli i Barcelona.

– Jeg talte og drømte om VM i 2013, men jeg var usikker på, om jeg overhovedet blev ved så længe.

Vendepunktet kom, da Lotte Friis tog på et 10 dages træningsophold i franske Nice hos en god veninde, der samtidig er fransk landsholdssvømmer. Det gav hende et skub.

– I det spændende, meget elitære og konkurrenceprægede træningsmiljø i Nice genfandt jeg det, jeg havde manglet: glæden og lysten til at svømme.

Derfor var det heller ikke svært at tage beslutningen om at flytte permanent til Nice, hvor hun i dag er en del af ‘Olympic Nice Natation’s elitehold sammen med den danske sprinter, Pernille Blume.

– Vi er faldet godt til i klubben og nyder den hårde og meget konkurrenceprægede træning. Sådan er det på et hold, hvor der blandt andet svømmer to individuelle olympiske mestre, en verdensmester, en olympisk medaljevinder, en olympisk finalist og adskillige andre topsvømmere, skriver en tilfreds Lotte Friis, der i dag tilsyneladende har droppet alle tanker om karrierestop.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu