Lotto-læge afviser: Har ikke givet verdensmester doping

17. marts 2013 14:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lotto-læge afviser: Har ikke givet verdensmester doping
Billede mangler

Det er ikke mange stjerner i professionel cykelsport, som det seneste have år har undgået enten at gå til bekendelse eller at få anklager på bakken om brug af doping.

 

Lørdag ramte rygtestrømmen den regerende verdensmester Philippe Gilbert, der ifølge den hollandske avis NRC Handelsblatt skulle have modtaget injektioner med kortison i sin tid på det belgiske storhold Lotto.

Angiveligt skulle det være Lotto-lægen Jan Mathieu, som ordinerede stoffet til den nu 30-årige Philippe Gilbert, men den belgiske idrætsmediciner nægter at have gjort noget ulovligt.

. Med hånden på hjertet kan jeg sige, at jeg aldrig ville bruge det uden medicinsk begrundelse, siger Mathieu til sporza.be.

Kortison har i årevis været kendt som et stof, mange atleter – ikke mindst fodboldspillere – gerne benytter i forbindelse med skadesbehandling. Men da kortison også kan bruges i præstationsfremmende øjemed, kræver det en dispensation fra UCI og er man ikke under behandling med en såkaldt Therapeutic Use Exemption, får man otte dages konkurrencepause. Jan Mathieu vedgår gerne, at han i sin almindelige praksis udskriver masser af recepter på kortisonpræprater eftersom det er at regne for lidt af et universalmiddel til brug for både allergi, astma- og gigtpatienter.

Philippe Gilbert, der søndag er stillet til start i klassikeren Milano-Sanremo, afviser historien fra NRC, som angiveligt har flere anonyme ryttere som kilder til historien. Gilbert kørte hos Lotto i årene fra 2009-2011, men skiftede inden sæsonen 2012 til scheeiziske BMC, hvor han er team-kollega med den danske mester Sebastian Lander.  

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu