ANNONCE

Dansk cykelrytter ramt af bil under træning

9. februar 2020 10:16 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Rasmus Byriel skriver på Twitter, at han blev ramt af en bil under fredagens træning, men slap med knubs.

Cykelrytteren Rasmus Byriel Iversen fra World Tour-holdet Lotto Soudal blev ramt af en bil under fredagens træning.

Det skriver han lørdag i et opslag på Twitter.

– Jeg blev ramt af en bil under gårsdagens (fredagens, red.) træning, men heldigvis kunne jeg selv køre hjem.

– Jeg tog på hospitalet og var heldig med at slippe med forstuvet pengefinger og nogle hudafskrabninger, skriver Byriel.

Tredje gang på få måneder

I januar skrev Quick-Step-danskeren Mikkel Honoré også, at han var blevet kørt ned under træning og slap med overfladiske skrammer.

Og i december brækkede Mathias Norsgaard skinnebenet, da han blev kørt ned af en bil nær hans hjem i spanske Girona.

Enkeltstartsspecialisten venter stadig på sin debut for Movistar, som han skrev en toårig kontrakt med forud for 2020.

Byriel er i gang med sin anden sæson hos Lotto Soudal. Han indledte 2020-sæsonen med at køre to spanske endagsløb, hvor han blev henholdsvis nummer 42 og 25.

Andreas Byskov Sarbos død

Tilbage i 2019 omkom det kun 18-årige dansk cykeltalent Andreas Byskov Sarbo efter han blev påkørt af en bilist under en enkeltstart i cykelløbet Tour de Himmelfart ved Odder.

Efter den tragiske ulykke var blandt andre den danske cykelstjerne Michael Mørkøv ude at tale for bedre forhold for cykelryttere på de danske landeveje.

Deceuninck-Quickstep-stjernen oplever nemlig alt for ofte, at bilister ikke udviser respekt for de blødere trafikanterne:

“Jeg bliver altså decideret skræmt over de mange mennesker, der her på Facebook kan finde på at kommentere på en ung mands tragiske dødsfald med henvisning til, at “vi” cykelryttere selv er ude om det. “Vi” kan jo bare lade være at lege Tour de France, skrubbe ind på cykelstien, køre på række og ikke være til gene for bilister. Det er en utrolig farlig og egoistisk holdning at have til sine medmennesker. ”Vi” cykelryttere vil altid være den svage trafikant og derfor aldrig have en chance, hvis den tilgang til verden får lov til at gå upåtalt hen,” skrev Mørkøv blandt andet på Facebook.

Sidst i januar blev en 28-årig kvinde idømt en bøde på 1500 kroner for forseelsen, der kostede Andreas Byskov Sarbo livet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu