ANNONCE

Nyt spor i Louise Borglit-sagen: Blev gerningsmanden filmet?

2. november 2017 22:35 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet håber, at nye vidner vil melde sig i sagen.

Københavns Vestegns politi har frigivet nye oplysninger om Louise Borglit-drabet. Det sker i form af en pressemeddelelse med ny viden og en videosekvens, man hos politiet håber vil få vidner til at huske noget fra den grufulde sag.

Louise Borglit-drabet fandt sted 4. november 2016 i Elverparken i Herlev. Louise blev dræbt omkring 19.00, og lige siden har politiet efterforsket sagen intenst. Den videosekvens, du kan se i denne artikel, er fra 19.08, og den viser en skikkelse, der måske er den person, der begik Louise Borglit-drabet.

Personen er formentlig identisk med den mand, et vidne så forlade Eleverparken umiddelbart efter drabet. Den person har været efterlyst af politiet stort set siden dagen efter drabet, men vedkommende har aldrig været i kontakt med politiet.

– Videosekvensen er af dårlig kvalitet, men vi vælger alligevel at frigive den i tilknytning til den aktuelle presseomtale af sagen i forbindelse med, at det er et år siden, Louise Borglit blev dræbt, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose, Københavns Vestegns Politi, i pressemeddelelsen.

Du kan se videoen her:

Sekvensen er optaget af et kamera, der overvåger en containerplads mod Tornerosevej. Den viser en skikkelse, der 19:08:08 passerer i billedets øverste højre hjørne. Sekvensen er optaget af et infrarødt kamera, der forvrænger farver. Farverne i videoen er derfor ikke tro mod virkeligheden.

Vidne hørte et panisk skrig

Drabsmanden blev muligvis set af et vidne, der på aftenen for  Louise Borglit-drabet var ude og gå en tur i nærheden af parken. Vidnet har talt med TV2 om det, hun oplevede 4. november 2016.

– Da jeg træder ud på vejen, hører jeg det første skrig inde fra parken, og jeg standser op og tænker: “Hvad var det? Var det unge mennesker, der pjattede og skreg for sjov, eller hvad sker der?” Da jeg kommer over på den anden side af gaden, hører jeg det næste skrig. Et langt og hjerteskærende panisk skrig, der har indprentet sig hos mig, og som jeg aldrig vil glemme, fortæller det kvindelige vidne til ‘Station 2 Efterlyst’.

Kort efter de sidste skrig så kvinden en mand, der kom løbende ud fra parken. De stod ansigt til ansigt med hinanden, og vidnet valgte nu at løbe fra stedet. Da hun vendte sig om, var manden væk.

Politiet håber på nye vidner

Det er ikke til at sige, om den mand, vidnet så, personen på billederne du kan se i denne artikel og den person, der begik Louise Borglit-drabet er den samme. Sikkert er det, at sagen fortsat er uopklaret, og at Københavns Vestegns Politi med den nye efterlysning håber, at nye vidner vil melde sig i sagen.

– Vi offentliggør sekvensen, fordi vi håber, at den – sammen med den øvrige omtale – kan styrke interessen for sagen og få borgerne til at overveje meget grundigt, om de er i besiddelse af oplysninger, der kan være relevante i forhold til en pågribelse af gerningsmanden siger Peter Malmose i pressemeddelelsen.

Han er sikker på, at der er nogen, der ved noget, de burde fortælle politiet.

– Det vigtige er, at man står frem. Det gælder selvfølgelig også, hvis man ikke har en afgørende viden selv, men man er bekendt med, at andre måske har det. Vi kan ikke understrege det nok: Ved du noget, der kan være relevant for opklaringen af denne sag, så fortæl os om det, siger Peter Malmose i pressemeddelelsen.

Ny kniv fundet

Ifølge Ekstra Bladet har politiet for nyligt også fundet en ny kniv, der måske er drabsvåbnet. De første undersøgelser af den har ikke være positive, og hos politiet er man ikke overbeviste om, at den kan have noget med sagen at gøre.

– Findestedet og størrelsen på kniven gør den interessant. Men vi burde have fundet den under vores minutiøse gennemgang af området. Så den kan være blevet smidt på stedet efter, at vi var færdige med vores undersøgelser, siger politikommissær Ole Nielsen til Ekstra Bladet.

Hvis man har oplysninger i sagen, bedes man kontakte Københavns Vestegns Politi på 114.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu