ANNONCE

‘Louise’: -Jeg så Emilie Mengs morder

7. august 2019 22:47 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En 24-årig kvinde fortæller i en podcast om sit møde med ham, hun mener er Emilies morder

En 24-årig kvinde er ikke i tvivl: Hun så Emilie Mengs morder i øjnene.

Det skriver B.T., der samtidig refererer til sin egen podcast om sagen.

Louise er ikke kvinden rigtige navn, hun har fået lov at være anonym.

Hun fortæller, at hun havde været til studenterfest i Roskilde og skulle med toget mod København. I Roskilde kører en bil pludselig op på siden af hende.

Mistet mobilen

Louise opdager, hun har mistet sin mobil og vinker til manden i den hvide bil. Der stopper – og ruller vinduet ned og spørger, om han kan hjælpe.

Ifølge B.T. undrer det Louise; både der en bil så sent om natten, og føreren tilbyder sin hjælp.

Fakta

OVERBLIK: Jagten på Emilie Mengs drabsmand

Den 17-årige Emilie Meng, der har været forsvundet siden juli i år, blev fundet død i en sø ved Borup på Sjælland 24. december.

På et pressemøde om aftenen 25. december oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at teenagepigen har været udsat for en forbrydelse.

Overblik over sagen

* 10. juli: Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke klokken 9.30 søndag morgen, men mødte ikke op.

Emilie Meng blev sidst set klokken 04 søndag morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.

* Politiet sætter en stor efterforskning i gang, men flere spor ender blindt. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør i slutningen af august og starten af september gennemsøgt uden resultat.

* Den unge piges forsvinden får stor dækning i medierne. Adskillige frivillige leder også efter den 17-årige uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.

* I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viste sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

* Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange uden held. En af ransagningerne kom i stand, efter at naboer havde meldt to personer til politiet.

Anmelderne havde aflyttet adressen, og de mente at have hørt lyde fra en indespærret person.

Politiet fandt ikke noget, og de to mistænkte fra Korsør har siden krævet erstatning for ransagningerne, som politiet foretog i forbindelse med efterforskningen.

* 24. december: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

* 25. december: Politiet oplyser, at personen, der blev fundet i søen ved Borup, er den forsvundne Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.

Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi uden at ville komme ind på, hvordan drabet skal være sket.

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

* 26. december: Allerede morgenen efter konstateringen af, at Emilie Meng er blevet dræbt, har politiet modtaget omkring 45 henvendelser fra borgere, der mener at kunne hjælpe.

Kilder: Ritzau og tv2.dk.

/ritzau/

Manden, der beskrives som 40-50 år gammel og 170-180 centimeter høj forsøger at overtale Louise til at sætte sig ind bilen.

– Jeg kan ikke helt sige, hvad det var, men der var et eller andet ved ham, der gjorde, at jeg ikke skulle ind i den bil. Han var meget søgende for at få mig ind i bilen. Det virkede som om, at han virkelig prøvede at presse mig med, siger hun i podcasten.

Et år efter

Hun tænker dog ikke mere over hændelsen før hun – cirka et år efter – ser efterlysningen af bilen, der sandsynligvis er en Hyundai i30, hun kommer i tanker om den nat.

Hun giver sine oplysninger videre til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Og hun er ikke i tvivl:

– Jeg er 100 procent sikker på, at det er ham, siger hun.

Du kan følge med i B.T.s podcast HER.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu