ANNONCE

Lovede bod og bedring: Restaurant får ny sur smiley

23. november 2019 18:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Den er helt gal.

“Vi vil ikke have samme tur igen”.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Sådan sagde Tung Phan, indehaver af restaurant Phi Long i det aarhusianske indkøbscenter Storcenter Nord, til Newsbreak.dk i slutningen af oktober.

Årsagen var en voldsomt kritisk kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, der blandt andet påpegede, at restaurantens nedkøling af fødevarer var dybt problematisk.

Phan lagde sig fladt ned og lovede bod og bedring. Noget tyder dog på, at han ikke helt har rejst sig endnu, viser den opfølgende kontrol nemlig.

Flere bøder

Siden juni har Fødevarekontrollanterne været på besøg i restauranten tre gange, og ingen af dem har resulteret i glade smileys. Nu har Fødevarestyrelsen fået nok.

“Virksomheden har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Anmærkninger hos sådanne virksomheder med dårlig regelefterlevelse medfører to gebyrbelagte opfølgende kontrolbesøg”, står det i rapporten, der netop er offentliggjort.

Den stammer fra et besøg den 30. oktober – seks dage efter Newsbreak.dks seneste omtale af restauranten. Denne gang blev det til en bøde på 5000 kroner.

Køler forkert

I august i år fik forretningen kritik for at køle madvarer forkert. Forstået på den måde, at varm mad har fået lov at være varmt for længe og ikke kølet hurtigt nok. Det var ikke blevet rettet ved den opfølgende kontrol i september.

Det er det stadig ikke.

“Virksomheden har produceret store portioner af stegte ris og nudler som er sat til nedkøling kl. 11. Der er med kalibreret indstikstermometer målt en temperatur i stegte ris og nudler mellem 19,7 og 24 grader kl. 15, som opbevares i køleskab med færdigvarer i køkkenet”, noterer kontrollanten nemlig.

Newsbreak.dk har lørdag forgæves forsøgt at kontakte Phi Long, men i kontrolrapporten har virksomheden følgende forklaring på, hvad der er kokset.

Køleenhed i stykker

Den 28. oktober lavede Phi Long nemlig en procedure for, hvordan der skal køles ned, så det med sikkerhed foregår efter foreskrifterne. Det beviste folkene i restauranten også for kontrollanten to dage senere.

“Køleskabet må være gået i stykker siden da”, bemærkes det af repræsentanten for virksomheden.

Med al rimelighed skal det nævnes, at det ved september-besøget var langt alvorligere, at Phi Long ikke havde styr på allergener, og det kunne gøre folk alvorligt syge. Den del er der nu styr på.

Du kan selv læse hele kontrolrapporten her.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu