LTF-leder anholdt for trusler mod politimand

12. august 2017 13:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Bandelederen Shuaib Khan nægter, at han tilbage i juli skulle have truet en betjent under en visitation.

LTF-bandeleder Shuaib Khan er anholdt og sigtet for trusler mod en politimand. Lørdag blev han fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret. Her var der mange bandefolk til stede omkring byretten og derfor var politiet også massivt til stede.

Anklager Louise Nielsen læste i retten sigtelsen op. Den går på, at Khan om aftenen den 31. juli på Blågårds Plads på Nørrebro, skulle have truet en politimand.

Truslerne skulle være fremsat i forbindelse med, at politiet visiterede en række medlemmer af banden Loyal to Familia – der ofte blot omtales LTF.

Indrømmer medlemskab af LTF

Khan indrømmede under retsmødet, at han er medlem af LTF. Han ønskede dog ikke at svare på spørgsmålet om, hvorvidt han har en ledende rolle i banden.

Han nægtede sig skyldig.

– Jeg kan ikke forstå, hvorfor han ikke har anholdt mig med det samme, hvis han mener, at jeg har truet ham, sagde Shuaib Khan i retten.

Fakta

Fra København til Aarhus

Loyal to Familia, LTF, er en dansk gadebande med flertal af indvandrere, men også med stort antal etniske danskere.

LTF blev stiftet i det sene efterår 2012 og består af tidligere Blågårds Plads-bandemedlemmer, men også personer fra Tingbjerg, Skovlunde, Hundige, Valby/Sjælør, Helsingør, Aarhus, Fredericia, Hillerød og Nivå.

I marts 2013 blev den 26-årige leder af banden sigtet af politiet for drabsforsøg, røveri og vold af særlig grov og farlig karakter i form at et groft knivoverfald på Rådvadsvej i Københavns nordvestkvarter. Den 21. december 2013 faldt der dom i sagen. Den 26-årige blev idømt tre år og seks måneders fængsel i Retten på Frederiksberg.

I marts 2013 sad flere end 40 personer fra banden varetægtsfængslet for blandt andet grov narkotikahandel, drabsforsøg og drab. Samme år blev en ledende figur af Afdeling Kokkedal fængslet for kidnapning og pengeafpresning. Politiet vurderede i 2013, at LTF da havde omkring 75 medlemmer.

Ligeledes menes de at ligge i krig med banden “Værebros Hårde Kerne”, som nu er rockergruppen – Satudarah, der holder til i Værebroparken i Bagsværd nord for Købehavn, hvor rockergruppen har klubhus i et industrikvarter i Bagsværd. Den 3. maj 2013 blev en 19-årig mand fra banden LTF varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drabet på den 27-årige Zaid Mohammed al-Kayssi på Frederiksberg i februar.

Banden Loyal to Familia holder primært til på Nørrebro, men flere af medlemmerne bor også i Tingbjerg, Skovlunde og Kokkedal.

I Maj 2017 begyndte de første forlydender om, at Loyal To Familia var ved at rykke ind i Aarhus, at tage fart. Siden har der gentagne gange været uroligheder.

Kilde: Newsbreak.dk, Politiken, Aarhus Stiftstidende og Wikipedia.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu