Luftangreb mod syrisk by dræber 39 personer

6. marts 2013 22:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Luftangreb mod syrisk by dræber 39 personer
Billede mangler

SYRIEN: For anden dag i træk har syriske krigsfly onsdag bombarderet den nordøstlige provinshovedstad Raqqa og dræbt mindst 39 mennesker. Det hævder oppositionsaktivister ifølge Reuters.

 

En lokal organisation for græsrodsaktivister, The Local Coordination Committee, siger, at 17 mennesker blev dræbt alene i et angreb på en åben plads i byen.

Videooptagelser viser oprørere, der bærer lig fra stedet ind i ambulancer, skriver Reuters sent onsdag aften dansk tid.

Mandag hævdede oprørerne, at de havde indtaget Raqqa, og siden er tv-billeder med jubelscener fra byen er gået verden rundt. Her kan man blandt andet se indbyggerne vælte en statue af den nuværende præsident Bashar al-Assads afdøde far, Hafez al-Assad, og efterfølgende hopper flere indbyggere op på statuen, som de slår med deres sko.

Indtagelsen af provinshovedstaden er onsdag aften ikke blevet bekræftet af uafhængige kilder.

Under det næsten to år lange oprør i Syrien har hundredtusindvis af syrere søgt tilflugt i Raqqa.

Ifølge Reuters har en gruppe indbyggere i byen opfordret oprørerne til at holde sig væk af frygt for, at deres kamphandlinger ville ramme et stort antal uskyldige civile.

Hvis oprørerne formår at holde fast i indtagelsen af Raqqa, kan det ifølge BBC blive deres hidtil største sejr under oprøret, som begyndte i 2011 i kølvandet på Det Arabiske Forår.

Tidligere onsdag tog omkring 30 bevæbnede syriske oprørere 20 FN-fredsobservatører til fange i Golanhøjderne tæt ved den linje, som danner grænse mellem Syrien og Israel. Ifølge Reuters kræver de, at syriske regeringstropper forlader en nærliggende landsby.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu