ANNONCE

Luftforandring: Mange søger i sommerhus

23. januar 2021 21:46 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

Der er blevet udlejet usædvanligt mange sommerhuse ud her i starten af det nye år

Luftforandring: Mange søger i sommerhus
Langt flere danskere end normalt er søgt i sommerhus i januar på normalt helt stille uger.(Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)

Det er ikke blot til den kommende vinterferie, at langt flere danskere end normalt tager i sommerhus. Udlejningsbureauerne har lejet langt flere sommerhuse ud i år i eksempelvis en død uge som uge 3 sammenlignet med andre år.

Ikke for at holde ferie, men for at få noget luftforandring fra en hverdag, der for manges vedkommende kun har foregået hjemme i snart et år.

– Der er nok en udlængsel. For vi kan se, at flere tager i sommerhus og arbejder derfra, mens børnene modtager undervisning. Så vi har haft meget mere travlt i januar end normalt. Jeg forventer, at det fortsætter i februar, siger Jan Brusgaard, direktør for Feriepartner i Nordjylland.

Hos et af de andre store udlejningsbureauer, Sol og Strand, lyder der samme toner.

– Vi ser en tendens til, at flere tager en timeout uden for skolerne ferie, siger administrerende direktør Per Dam.

Han understreger dog også, at tal kan være taknemmelige. Sol og Strand har ganske vist udlejet langt flere huse ud i eksempelvis uge 3 end samme uge sidste år.

– Men man skal huske på, at stigningen sker på baggrund af, at vi normalt udlejer meget få huse i denne tid, siger Per Dam.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu