Mand dræbt i lufthavn efter at have skudt betjent

18. marts 2017 10:36 | Af: Ritzau Fokus

Orly-lufthavnen i Paris blev evakueret, efter at politiet skød en mand, der prøvede at få fat i et våben.

Mand dræbt i lufthavn efter at have skudt betjent
Politiet har spærret lufthavnen af efter skudepisoden. Foto: Benoit Tessier/Scanpix

Lufthavnen Orly i Paris blev lørdag morgen evakueret, efter at en mand blev skudt og dræbt, efter at han havde taget et skydevåben fra en soldat i lufthavnens sydlige terminal.

– Sikkerhedsfolk skød og dræbte angriberen, siger talsmænd for lufthavnen.

– Der er ikke blevet fundet sprængstoffer på den dræbte, hedder det videre.

Ifølge franske medier overfaldt angrebsmanden en soldat fra en antiterrorpatrulje og tog hans skydevåben, hvorefter han skjulte sig.

– En mand tog et våben fra en soldat og skjulte sig derefter i en forretning i lufthavnen, inden han blev skudt og dræbt af sikkerhedsstyrkerne, siger indenrigsministeriets talsmand.

Terminalen blev efterfølgende evakueret, mens bombespecialister undersøger bygningen. Ifølge Reuters er der ikke fundet sprængstoffer på liget af den dræbte.

Et øjenvidne, Frank Lecam, siger, at han hørte tre eller fire skud blive affyret.

Skød betjent tidligere

Ingen andre er kommet til skade ved hændelsen i Paris’ Orly-lufthavn, oplyser en talsmand for det franske indenrigsministerium til radiostationen France Info.

Men en politibetjent blev samtidig meldt såret af skud på en vej nord for Paris, oplyser ministeriet.

– Manden, som blev dræbt i Orlys lufthavn i Paris lørdag efter at have taget våben fra soldat, havde tidligere på dagen skudt og såret en politimand i den nordlige del af den franske hovedstad, siger kilder i det franske politi til Reuters.

Sikkerhedskilder oplyser ifølge Reuters, at manden var kendt af de franske efterretningsmyndigheder som “en radikaliseret muslim”.

Den franske anklagemyndighed oplyser, at den har indledt en antiterror-efterforskning af skyderiet.

Lufthavnen oplyser, at flyvninger til begge Orlys terminaler er suspenderet, og at nogle fly er omdirigeret til Charles de Gaulle, der er Paris’ største lufthavn.

Nogle fly har ifølge tv-stationen BFMTV stadig fået lov til at lande i Orly, men flyene blev holdt på landingsbanen, og passagererne fik ikke lov til at gå fra borde.

Lufthavnsoperatøren oplyser kort før middag, at sydterminalen muligvis forbliver lukket til lørdag aften, mens den vestlige terminal formentlig snart åbner igen.

Frankrig er i forhøjet alarmberedskab efter en række terrorangreb, som har været styret eller inspireret af gruppen Islamisk Stat.

Islamisk Stat har opfordret sine tilhængere til at gennemføre angreb på sikkerhedsstyrker og civile i Europa, når en lejlighed byder sig.

/ritzau/AFP

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu