ANNONCE

Lukker dansk grænse

21. december 2020 16:47 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Sverige lukker grænsen mod Danmark. Det bekræfter den svenske indenrigsminister, Mikael Damberg, på et pressemøde mandag. Det træder i kraft ved midnat.

Lukker dansk grænse
Sverige lukker grænsen til Danmark ved midnat. Foto: Scanpix

Ved midnat bliver grænsen mellem Danmark og Sverige lukket fra svensk side efter en dag med politiske spekulationer. Det bekræfter Sveriges indenrigsminister Mikael Damberg mandag sen eftermiddag.

Årsagen er den muterede coronavirus, der har lagt London og det sydøstlige England i en jernring. Danmark har som mange andre lande midlertidig lukket for indrejser fra Storbritannien på grund af den nye virus-mutation.

Indrejseforbuddet mellem de to nordiske lande gælder fra midnat mellem 21. og 22. december. I Danmark er der nemlig ifølge Statens Serum Institut (SSI) fundet tilfælde af den muterede virus hos 10 personer.

– Danmark har bekræftede tilfælde. Næste stop må være at lukke grænsen midlertidig for danskere, der kommer til Sverige for at shoppe, hygge og handle. Det er især vigtigt omkring jul og nytår, sagde Ulf Kristersson, der er partileder for oppositionspartiet Moderaterne, ifølge Aftonbladet.

Han er blevet bakket op af flere andre partier, og nu har regeringen i Sverige så efterlevet det pres. Bekymringen går på, at de lukkede storcentre og butikker i Danmark kan få danskere til at tage på shoppeture i det svenske og dermed sprede den nye virusvariant i landet.

Umiddelbart er det blevet meldt ud mandag, at mutationen ikke udgør en risiko for vaccinens effekt. I England finder de det dog påvist, at varianten smitter op mod 70 gange så meget som den variant af coronavirus, vi kender.

Grænsen er lukket mod Danmark i en måned.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu