Lukningstruede kaserner må vente i spænding

27. februar 2013 17:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lukningstruede kaserner må vente i spænding
Billede mangler

Politikerne på Christiansborg er endnu ikke nået til enighed om, hvilke kaserner, man vil lukke, og nu ser det ud til, at kasernerne må væbne sig yderligere med tålmodighed.

 

Onsdagens forhandlinger hos forsvarsminister Nick Hækkerup (S) endte således uden resultat, og forhandlingerne er nu udskudt til 11. marts.

»Under forhandlingerne er der kommet nye forslag, som lyder fornuftige, og som vi skal have kigget nærmere på. Der er brug for mere tid til opklaring og til at se tingene igennem,« siger forsvarsordfører Marie Krarup (DF).

Hun ønsker ikke at specificere, hvad de nye forslag præcis drejer sig om, men det er endnu for tidligt at indgå en aftale.

»Vi kan ikke sige ja til en aftale endnu, for vi ved ikke nok om de her kompromisforslag, der er kommet,« siger hun.

Forsvarschef Peter Bartram har vurderet, at man kan lukke Bülows Kaserne i Fredericia, Haderslev Kaserne, Sønderborg Kaserne, Almegårds Kaserne på Bornholm og enten Høvelte Kaserne eller Vordingborg Kaserne. På baggrund af den liste forsøgte regeringspartierne sammen med Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative onsdag at nå frem til en afgørelse.

Dansk Folkeparti er villig til at lukke kaserner, men Marie Krarup fastslog inden onsdagens forhandlinger, at der ikke skal ikke rulle hoveder i Sønderjylland.

Parterne har hidtil givet udtryk for, at man vil prøve at nå frem til en afgørelse hurtigst muligt af hensyn til de 22.000 ansatte i forsvaret, der venter på svar. I alt 2.000 job forsvinder i forsvaret.

Samlet skal der spares 2,7 milliarder kroner på forsvaret. I november indgik forligspartierne en aftale om besparelser på blandt andet værnepligten og en omstrukturering af hæren, men spørgsmålet om kasernelukninger var så stort et stridspunkt, at det blev udskudt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu