ANNONCE

Luksusfælden-Anders: -Han var en klovn

13. oktober 2020 21:03 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Med en gæld på over 600.000 kroner havde Maria og Anders brug for hjælpen fra Luksusfældens eksperter.

Det så rigtig skidt ud for 24-årige Maria og 34-årige Anders.

De stod med en gæld på over 600.000 kroner, som gjorde, at de ikke kunne indfri drømmen om et fælles hus og en fælles familie. En gæld som ikke kun var et fortidslevn fra Anders’ kriminelle løbebane, men også havde noget med deres nutidige forbrug at gøre.

Heldigvis fik parret tingene på ret køl ved hjælp fra Luksusfælden.

Dropper tankstationen

Ét af de helt store problemer ved Maria og Anders’ økonomi var tankstationen, der ligger på turen hjem fra arbejde for Anders. Han havde nemlig svært ved ikke at stoppe for at købe en fransk hotdog eller andet godt til ganen.

Det kostede ham på en måned flere tusinde kroner, der kunne være gået til børnebidrag, som Anders ikke har betalt længe.

25.100 kroner brugte Maria og Anders på Mad- og diverseposten. Mens gældafviklingen var svimlende tom.

Men da parret beviste, at de godt kunne leve efter et madbudget, kom Sesilie Munk Stenderup og Jan Swyrtz tilbage for at hjælpe parret med et fremtidigt budget.

– Det går rigtig godt. Det har hjulpet rigtig meget at være med i Luksusfælden, og vi overholder stadig alt. Vi hæver 7000 kroner om måneden, men vi lever for 6000, og så ryger det sidste i sparegrisen, siger Anders til Newsbreak.dk

Madplanen er fortsat noget, som parret har holdt fat i – og udfordringen har faktisk ikke været så svær.

– Det handler jo bare om at køre forbi tanken og at smøre madpakke, så det ikke ender med, at jeg køber to Red Bull og en sandwich til frokost, siger han.

En sport

Maria og Anders er faktisk faldet så godt til i deres nye liv med budget og styr på økonomien, at det er blevet en hel sport for dem.

– Der er gået helt sport i den. Vi går meget op i det, siger han med et grin.

Han fortæller også, at de er begyndt at nørde det endnu mere. Han har blandt andet fået en app, der kan hjælpe ham med at få regninger tilmeldt PBS.

Noget af det, Anders også griner over, er, at sådan som han er nu, er meget langt fra den type mand, han var for bare to år siden.

– Det er meget langt fra, hvordan jeg var før. Dengang anede jeg intet om økonomi. Nu kan jeg forstå sammenhængen, og jeg er blevet bedre til konsekvensberegning, siger han og uddyber:

– Det har betydet, at man tænker sig om omkring andre ting i sin hverdag. Det kan eksempelvis være at gå hjem i stedet for at deltage i slagsmålet, eller at blive hjemme fra byen, for at man ikke er smadret dagen efter, eller droppe at ryge hash.

Anders kalder det faktisk selv for en solskinshistorie.

Fedt at være voksen

I programmet afsløres det, at det lykkedes de to eksperter at spare parret for over 60.000 kroner. Det betød også, at hvis budgettet blev overholdt, så var drømmen om et gældfrit liv med penge til køb af hus en realitet efter små syv år.

Den plan holder stadig.

– Jeg kunne ikke se, hvordan det for andre kunne lade sig gøre at have to biler og et hus. Men det kan jeg se nu. Det virker realistisk nu, siger han.

Selv om det var grænseoverskridende at være med i Luksusfælden, så fortryder Anders det overhovedet ikke. Det har ændret ham, ligesom at det har betydet et overskud, der ikke var der før.

Men det har også betydet, at han har fået øjnene op for voksenlivet.

– Det er lidt fedt at være voksen. Det lyder lidt som en kliché, man siger på tv, men når jeg kigger tilbage på den mand, jeg var før, så tænker jeg bare, han var en klovn, siger Anders.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu